
Καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων ζητά η ΓΣΕΕ
Να εμπεριέχεται στην προωθούμενη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων η καταβολή του υποχρεωτικού αριθμού ενσήμων στο ΙΚΑ, ζητά η ΓΣΕΕ με επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος. «Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει ούτε εις βάρος των εργαζομένων ούτε και του ΙΚΑ», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η ΓΣΕΕ.
Να εμπεριέχεται στην προωθούμενη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων η καταβολή του υποχρεωτικού αριθμού ενσήμων στο ΙΚΑ, ζητά η ΓΣΕΕ με επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
«Θεωρώντας κρίσιμη και πρωταρχική την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος, κρίνουμε απαραίτητη την απόδοση στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ του ποσού, που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές των κατ’ ελάχιστον υποχρεωτικών απαιτούμενων ημερών οικοδομικής εργασίας.»
»Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει ούτε εις βάρος των εργαζομένων ούτε και του ΙΚΑ», διευκρινίζει στη σχετική ανακοίνωση η ΓΣΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι


