Συνάντηση με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είχε ο υπουργός των Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

Η κ. Παπαρήγα εξήγησε ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματός της, για να ενημερωθεί αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης και τις αποκρατικοποιήσεις.

«Επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας ότι ο εργαζόμενος λαός θα πληρώσει την κρίση. Κατά την άποψή μας, υπάρχει και ελεγχόμενη χρεοκοπία και μερική υποτίμηση και μερική απαξίωση, η οποία δεν θα λειτουργήσει και θα έχουμε και νέο κύμα υποτίμησης τα επόμενα χρόνια».

Η ίδια διατύπωσε τη ριζική αντίθεσή της στις αποκρατικοποιήσεις, ιδίως για επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όπως, επίσης και για την πώληση γης, που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των καπιταλιστών.

Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε ακόμη την αντίθεση του ΚΚΕ στην ανάγκη συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου όπως πρεσβεύουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως επίσης και σε κάθε μορφή δημοψηφίσματος, καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση το προωθεί για να παγιδεύσει το λαό.

Αντί για δημοψήφισμα, ζηταμε εκλογές, κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ