Με πτώση 1,42% έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
Σε πτωτική τροχιά, για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά την Πέμπτη, με την αξία των συναλλαγών να κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ και τις τραπεζικές μετοχές να διαμορφώνουν και σήμερα το αρνητικό κλίμα στην αγορά. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.209,55 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,42%.
Σε πτωτική τροχιά, για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά την Πέμπτη, με την αξία των συναλλαγών να κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ και τις τραπεζικές μετοχές να διαμορφώνουν και σήμερα το αρνητικό κλίμα στην αγορά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.209,55 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,42%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 47,760 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,54% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,19%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Motor Oil (+2,48%), της Βιοχάλκο (+0,95%), του ΟΤΕ (+0,87%), των ΕΛΠΕ (+0,48%) και της Jumbo (+0,20%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-5,88%), της Κύπρου (-5,39%), της Εθνικής (-4,23%) και της Πειραιώς (-3,23%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες του Πετρελαίου (+1,19%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,98%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-8,51%),των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-4,18%) και των Τραπεζών (-3,72%).
Ανοδικά κινήθηκαν 54 μετοχές, 65 πτωτικά και 45 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Sato +12,50%, Εβροφάρμα +9,09%, Entersoft +8,99% και ΒΙΣ (ΚΟ) +8,86%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Γιουρομπρόκερς -11,11%, Imperio -10,53%, Σάνυο -10,00% και Olympic Catering -8,82%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
