Ευρωπαϊκές διαβεβαιώσεις για την ευρωστία των ελληνικών τραπεζών
Τη διαβεβαίωση ότι οι Έλληνες καταθέτες πρέπει να νιώθουν απολύτως ασφαλείς για τις τράπεζές τους, παρέσχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA) Ανδρέα Ένρια. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή ο Ένρια δήλωσε πως οι ελληνικές τράπεζες ακόμα και στο πιο δυσμενές σενάριο εμφανίζουν μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια κατά 2,44 δισ. ευρώ, σε σχέση με το όριο που είχε τεθεί από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή στα πανευρωπαϊκά τεστ που διενήργησε το προηγούμενο διάστημα.
Τη διαβεβαίωση ότι οι Έλληνες καταθέτες πρέπει να νιώθουν απολύτως ασφαλείς για τις τράπεζές τους, παρέσχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA) Ανδρέα Ένρια.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή ο Ένρια δήλωσε πως οι ελληνικές τράπεζες ακόμα και στο πιο δυσμενές σενάριο εμφανίζουν μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια κατά 2,44 δισ. ευρώ, σε σχέση με το όριο που είχε τεθεί από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή στα πανευρωπαϊκά τεστ που διενήργησε το προηγούμενο διάστημα.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι χώρες που έχουν ενταχθεί σε μηχανισμό στήριξης (Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία) θα πρέπει να ανησυχούν λιγότερο, καθώς ένα μέρος του πακέτου στήριξης προβλέπει έκτακτη ενίσχυση των τραπεζών σε περίπτωση προβλημάτων.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»