
Επτά προσκλήσεις ενδιαφέροντος για αποκρατικοποιήσεις δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών
Το ενδεχόμενο διάθεσης νέων αδειών καζίνων ρίχνει στη μάχη της άντλησης 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το υπουργείο Οικονομικών που αναζητά, σε μια κίνηση με έντονα συμβολικό χαρακτήρα, επτά συμβούλους αποκρατικοποίησης σε επτά ημέρες. Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε επτά προσκλήσεις ενδιαφέροντος «με στόχο την άμεση προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων». Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων αναμένονται έως τις 25 Ιουλίου.
Το ενδεχόμενο διάθεσης νέων αδειών καζίνων ρίχνει στη μάχη της άντλησης 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το υπουργείο Οικονομικών που αναζητά, σε μια κίνηση με έντονα συμβολικό χαρακτήρα, επτά συμβούλους αποκρατικοποίησης σε επτά ημέρες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, με τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα του Μεσοπρόθεσμου να απαιτούν την άντληση 1,7 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως τον Σεπτέμβριο και 5 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας και επίσπευσης των διαδικασιών σε αγορές και εταίρους και αναζητά έως την ερχόμενη Δευτέρα συμβούλους για να αποκρατικοποιηθούν το Καζίνο Πάρνηθας, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα ΕΛΤΑ., η Λάρκο, μικρά λιμάνια και μαρίνες, μεταλλεία και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Παράλληλα σχεδιάζει τα επόμενα άμεσα βήματα με την ανανέωση της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ, τη χρονική επιμήκυνση της σύμβασης για το «Ελ. Βενιζέλος» και την αξιοποίηση των κρατικών λαχείων εντός του Σεπτεμβρίου και μελετά προσεκτικά τις κινήσεις του στον τραπεζικό τομέα, που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων μετά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, η πώληση μετοχών του Δημοσίου στις τράπεζες (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εθνική, Alpha, Πειραιώς, ΑΤΕ) θα υλοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαμένη σελίδα από το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη βρέθηκε ξανά μετά από 120 χρόνια
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα – 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την 33χρονη σύζυγό του
- Ανδρουλάκης: Αποκαλύφθηκε ότι το Predator ήταν το όπλο του παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει τώρα
- Το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί της Μπέτις
- Καρδίτσα: Διακόπηκαν τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ λόγω συσσωρευμένων χρεών της Περιφέρειας
- Θεσσαλονίκη: Μήνυση για προσβολή μνήμης νεκρού από την οικογένεια της καθηγήτριας μετά την επιστολή γονέων
- Δημοψήφισμα στο Καζακστάν για την ψήφιση νέου Συντάγματος
- Σακελλαρίδης (Νέα Αριστερά): Αποδείχθηκε ότι ο Κ. Μητσοτάκης και το πρωθυπουργικό του γραφείο είναι οι ηθικοί αυτουργοί των υποκλοπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442