Φονικές εκρήξεις συγκλόνισαν το επιχειρηματικό κέντρο της Βομβάης
Τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν το επιχειρηματικό κέντρο της Βομβάης στην Ινδία, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία. Οι εκρήξεις συμπίπτουν με τα γενέθλια του Μοχάμαντ Αζμάλ Αμίρ Κασάμπ, του μοναδικού επιζώντα ενόπλου από τις επιθέσεις στη Βομβάη το 2008 που στοίχισαν τη ζωή σε 170 άτομα. Τουλάχιστον 21 άτομα σκοτώθηκαν και 113 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανώτατο τοπικό αξιωματούχο. Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών.
Τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν το επιχειρηματικό κέντρο της Βομβάης στην Ινδία, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία.
Τουλάχιστον 21 άτομα σκοτώθηκαν και 113 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό του κρατιδίου Μαχαράστα, Πριθβιράζ Τσαβάν.
«Πρόκειται για οργανωμένη επίθεση τρομοκρατών» είπε.
«Είναι μία νέα επίθεση στην καρδιά της Ινδίας, μία νέα επίθεση κατά του Μουμπάι» δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Μαχαράστρα, Πριθβιράχ Σαβάν.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά μερικών λεπτών η μία από την άλλη.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιους βομβιστικούς μηχανισμούς
Οι εκρήξεις συμπίπτουν με τα γενέθλια του Μοχάμαντ Αζμάλ Αμίρ Κασάμπ, του μοναδικού επιζώντα ενόπλου από τις επιθέσεις στη Βομβάη το 2008 που στοίχισαν τη ζωή σε 170 άτομα.
Όπως αναφέρουν ινδικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι οι εκρήξεις αποτελούν τρομοκρατική επίθεση.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η Βομβάη βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και μία ομάδα στρατιωτών βρίσκεται στην περιοχή. Σε κόκκινο συναγερμό και η πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, καθώς και η Καλκούτα και άλλες μεγάλες πόλεις.
Καμία οργάνωση δεν έχει, προς το παρόν, αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.
Ο Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις στην Βομβάη και πρόσφερε βοήθεια για να οδηγηθούν οι ένοχοι στη Δικαιοσύνη, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Τις επιθέσεις καταδίκασε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκ.Βεστερβέλε. «Καταδικάζω αυτή τη φριχτή τρομοκρατική πράξη. Οι δράστες πρέπει να παραδοθούν στην δικαιοσύνη» δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο

