Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απορρίπτουν οι Φλαμανδοί πρόταση για κυβέρνηση συνασπισμού στο Βέλγιο

Απορρίπτουν οι Φλαμανδοί πρόταση για κυβέρνηση συνασπισμού στο Βέλγιο

Το αυτονομιστικό φλαμανδικό κόμμα N-VA του Μπαρτ ντε Βέβερ απέρριψε την Πέμπτη πρόταση που θα επέτρεπε να αρχίσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο, ώστε να βγει η χώρα από την πιο μακροχρόνια πολιτική κρίση της ιστορίας της. Οι Φλαμανδοί χαρακτήρισαν ανεπαρκείς τις προτάσεις του ηγέτη του γαλλόφωνου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Ελιό ντι Ρουπό, από τον οποίο ο Βέλγος βασιλιάς Αλβέρτος έχει ζητήσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το αυτονομιστικό φλαμανδικό κόμμα N-VA του Μπαρτ ντε Βέβερ απέρριψε την Πέμπτη πρόταση που θα επέτρεπε να αρχίσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο, ώστε να βγει η χώρα από την πιο μακροχρόνια πολιτική κρίση της ιστορίας της.

Ο Ντε Βέβερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι έκρινε ανεπαρκείς τις προτάσεις του ηγέτη του γαλλόφωνου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Ελιό ντι Ρουπό, από τον οποίο ο Βέλγος βασιλιάς Αλβέρτος Β’ έχει ζητήσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο Ντι Ρουπό πρότεινε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας και ένα σχέδιο θεσμικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπει την ενίσχυση της αυτονομίας των επαρχιών του Βελγίου με στόχο να απαντήσει στο αίτημα των Φλαμανδών.

«Ακόμη και με την καλύτερη θέληση του κόσμου δεν πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις βάσει αυτού του προγράμματος μπορούν να είναι επιτυχημένες» δήλωσε ο Ντε Βέβερ.

Άγνωστο είναι τι θα συμβεί στο εξής. Μία πιθανότητα είναι η νέα προσφυγή στις κάλπες, αν και το πιθανότερο είναι πως τα ίδια κόμματα θα λάμβαναν την ίδια κοινοβουλευτική δύναμη και το «θρίλερ» ακυβερνησίας θα έπαιρνε παράταση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024