Το αυτονομιστικό φλαμανδικό κόμμα N-VA του Μπαρτ ντε Βέβερ απέρριψε την Πέμπτη πρόταση που θα επέτρεπε να αρχίσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο, ώστε να βγει η χώρα από την πιο μακροχρόνια πολιτική κρίση της ιστορίας της. Οι Φλαμανδοί χαρακτήρισαν ανεπαρκείς τις προτάσεις του ηγέτη του γαλλόφωνου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Ελιό ντι Ρουπό, από τον οποίο ο Βέλγος βασιλιάς Αλβέρτος έχει ζητήσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το αυτονομιστικό φλαμανδικό κόμμα N-VA του Μπαρτ ντε Βέβερ απέρριψε την Πέμπτη πρόταση που θα επέτρεπε να αρχίσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο, ώστε να βγει η χώρα από την πιο μακροχρόνια πολιτική κρίση της ιστορίας της.

Ο Ντε Βέβερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι έκρινε ανεπαρκείς τις προτάσεις του ηγέτη του γαλλόφωνου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Ελιό ντι Ρουπό, από τον οποίο ο Βέλγος βασιλιάς Αλβέρτος Β’ έχει ζητήσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο Ντι Ρουπό πρότεινε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας και ένα σχέδιο θεσμικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπει την ενίσχυση της αυτονομίας των επαρχιών του Βελγίου με στόχο να απαντήσει στο αίτημα των Φλαμανδών.

«Ακόμη και με την καλύτερη θέληση του κόσμου δεν πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις βάσει αυτού του προγράμματος μπορούν να είναι επιτυχημένες» δήλωσε ο Ντε Βέβερ.

Άγνωστο είναι τι θα συμβεί στο εξής. Μία πιθανότητα είναι η νέα προσφυγή στις κάλπες, αν και το πιθανότερο είναι πως τα ίδια κόμματα θα λάμβαναν την ίδια κοινοβουλευτική δύναμη και το «θρίλερ» ακυβερνησίας θα έπαιρνε παράταση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr