Στο Βερολίνο ο Στ.Λαμπρινίδης για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα
Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη, και στη Βιέννη την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, με βασικό θέμα στην ατζέντα των συναντήσεών του το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. «Προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στην ελληνική παρουσία σε χώρες με τις οποίες συνδεόμαστε ως εταίροι εδώ και χρόνια, αλλά είναι γεγονός ότι η κοινή τους γνώμη δεν στηρίζει την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια που καταβάλλουμε» σημειώνει ο κ. Λαμπρινίδης.
Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη, και στη Βιέννη την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, με βασικό θέμα στην ατζέντα των συναντήσεών του το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Στο Βερολίνο, ο κ. Λαμπρινίδης θα συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ Βάλτερ Στανμάγιερ και με τον συμπρόεδρο των Πρασίνων Τζεμ Οζντεμιρ.
Στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ομόλογό του και αντικαγκελάριο της Αυστρίας Μίκαελ Σπιντελέγκερ.
«Προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στην ελληνική παρουσία σε χώρες με τις
οποίες συνδεόμαστε ως εταίροι εδώ και χρόνια, αλλά είναι γεγονός ότι η
κοινή τους γνώμη δεν στηρίζει την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια που
καταβάλλουμε» σημείωσε ο κ. Λαμπρινίδης.
«Δεν πρόκειται με μια συνάντηση με τον κ. Βεστερβέλε να μετατραπεί από τη μια μέρα στην άλλη τι πιστεύουν οι Γερμανοί για τους Ελληνες», πρόσθεσε, αλλά «διπλωματικά είναι η πρώτη γραμμή του πυρός για μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη


