
Στο Βερολίνο ο Στ.Λαμπρινίδης για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα
Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη, και στη Βιέννη την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, με βασικό θέμα στην ατζέντα των συναντήσεών του το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. «Προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στην ελληνική παρουσία σε χώρες με τις οποίες συνδεόμαστε ως εταίροι εδώ και χρόνια, αλλά είναι γεγονός ότι η κοινή τους γνώμη δεν στηρίζει την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια που καταβάλλουμε» σημειώνει ο κ. Λαμπρινίδης.
Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη, και στη Βιέννη την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, με βασικό θέμα στην ατζέντα των συναντήσεών του το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Στο Βερολίνο, ο κ. Λαμπρινίδης θα συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ Βάλτερ Στανμάγιερ και με τον συμπρόεδρο των Πρασίνων Τζεμ Οζντεμιρ.
Στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ομόλογό του και αντικαγκελάριο της Αυστρίας Μίκαελ Σπιντελέγκερ.
«Προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στην ελληνική παρουσία σε χώρες με τις
οποίες συνδεόμαστε ως εταίροι εδώ και χρόνια, αλλά είναι γεγονός ότι η
κοινή τους γνώμη δεν στηρίζει την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια που
καταβάλλουμε» σημείωσε ο κ. Λαμπρινίδης.
«Δεν πρόκειται με μια συνάντηση με τον κ. Βεστερβέλε να μετατραπεί από τη μια μέρα στην άλλη τι πιστεύουν οι Γερμανοί για τους Ελληνες», πρόσθεσε, αλλά «διπλωματικά είναι η πρώτη γραμμή του πυρός για μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Alpha Bank: Με νέα στασιμότητα απειλεί την Γερμανία ο πόλεμος στο Ιράν
- Απλά tips για να αποφύγεις τις βραδινές λιγούρες (μετά τα 50)
- Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
- Σκιάθος: Το σεισμικό παρελθόν προβληματίζει τους σεισμολόγους
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι και πώς μπορούν να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας για 2.000.000 εργαζομένους
- Ο Τζέφρι Έπσταϊν και το «τζαμί» του στο ιδιωτικό νησί της «κολάσεως» στην Καραϊβική
- Έτσι το στρες μπορεί να διαλύσει τη σχέση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442