«Εξαντλείται ο χρόνος της Συρίας για μεταρρυθμίσεις» λέει η Χίλαρι Κλίντον
Ο χρόνος πιέζει το συριακό καθεστώς και, αν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, θα αντιμετωπίζει μία όλο και περισσότερο οργανωμένη αντιπολίτευση, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Ο χρόνος πιέζει το συριακό καθεστώς και, αν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, θα αντιμετωπίζει μία όλο και περισσότερο οργανωμένη αντιπολίτευση, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η Χ.Κλίντον καταδίκασε τις νέες επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών στο Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.
Τόνισε ότι η απόφαση της συριακής κυβέρνησης να επιτρέψει μια συνάντηση της αντιπολίτευσης στην Δαμασκό, δεν είναι αρκετή.
«Περιμένουμε πράξεις και όχι λόγια και δεν έχουμε δει αρκετά» είπε ακόμα.
«Θα πρέπει να αρχίσουν μια πραγματική μετάβαση στην δημοκρατία και το να επιτρέψουν μια συνάντηση της αντιπολίτευσης στην Δαμασκό δεν είναι μια ενέργεια που επαρκεί στο να πετύχουν αυτόν τον στόχο» επισήμανε η Αμερικανίδα υπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε.
«Αισθάνομαι αποθαρρημένη από τις τελευταίες πληροφορίες για τη συνεχιζόμενη βία στα σύνορα και στο Χαλέπι, όπου οι διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις με μαχαίρια από τις δυνάμεις ασφαλείας και οπαδούς της κυβέρνησης» υπογράμμισε η Κλίντον.
«Είναι απόλυτα σαφές ότι η συριακή κυβέρνηση δεν έχει πια άλλο χρόνο. Είτε θα επιτρέψουν μια σοβαρή πολιτική διαδικασία που θα περιλαμβάνει ειρηνικές διαδηλώσεις σε όλη τη Συρία και θα δεσμευτούν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο ή θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια όλο και περισσότερο οργανωμένη αντίσταση» κατέληξε.
Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνουν πως οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και μαχητές πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα, από τον Μάρτιο που ξέσπασε η εξέγερση, στον θάνατο 1.300 αμάχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
