
Επιπλέον στήριξη των προσφύγων από αραβικές χώρες ζητά η Αντζελίνα Τζολί
Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει το κύμα προσφύγων από τις αραβικές χώρες, υποστηρίζει η ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της Μάλτας.
Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει το κύμα προσφύγων από τις αραβικές χώρες, υποστηρίζει η ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της Μάλτας.
«Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να παράσχει μεγαλύτερη υποστήριξη. Οι άνθρωποι τρέχουν για να σωθούν. Όλοι θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα, και να τα κάνουν καλύτερα» είπε η Τζολί μιλώντας στην εφημερίδα Sunday Times.
Η ηθοποιός συναντήθηκε και μίλησε με πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα κράτησης της Μάλτας. Η ίδια μένει προσωρινά στο νησί μαζί με το σύζυγό της Μπραντ Πιτ, ο οποίος γυρίζει εκεί τη νέα του ταινία.
Καθώς πολλοί ηγέτες χωρών που συνορεύουν με τις δοκιμαζόμενες αραβικές χώρες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον αριθμό των προσφύγων, η Τζολί ζήτησε από τους πολιτικούς να επιλέγουν πιο προσεκτικά τις εκφράσεις τους.
«Οι άνθρωποι που πραγματικά υποφέρουν είναι οι πρόσφυγες, τα παιδιά που σκοτώνονται και όχι οι χώρες που αναρωτιούνται πόσους θα πρέπει να παραλάβουν -αυτές δεν είναι θύματα. Στην Λαμπεντούζα οι αρχές θα πρέπει να περηφανεύονται επειδή σώζουν αυτούς τους καλούς ανθρώπους. Γιατί να επικεντρώνονται στα αρνητικά;» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Άντι Μπέρναμ: Και επισήμως ηγέτης των Εργατικών – «Είμαι έτοιμος»
- Η συγκινητική ανάρτηση του Ντι Μαρία για την Αργεντινή: «Μια γενιά που κατάλαβε τι σημαίνει να φοράς αυτή τη φανέλα»
- Εκτός διεκδίκησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης
- Καλοκαιρινές περιπέτειες στην Ευρώπη: Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για θαλάσσια σπορ – Τα ελληνικά «εξτρίμ» νησιά
- ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος του Μητσοτάκη να ζητάει και τα ρέστα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- «Το Φιλί» του Κλιμτ γίνεται LEGO των 4.000 κομματιών



