Τον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου ο Ευ.Βενιζέλος
Σε κρίσιμο στάδιο βρίσκονται την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο. Ο Ευ.Βενιζέλος, αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας, αυτήν την ώρα ενημερώνει τον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα ζητά την επιστροφή αρχικών ρυθμίσεων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου, υποστηρίζοντας ότι τα ισοδύναμα μέτρα που έχουν προταθεί δεν θα αποδώσουν. Μετά τη συζήτηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Σε κρίσιμο στάδιο βρίσκονται την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο. Ο Ευ.Βενιζέλος, αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας, αυτήν την ώρα ενημερώνει τον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα ζητά την επιστροφή αρχικών ρυθμίσεων του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου, υποστηρίζοντας ότι τα ισοδύναμα μέτρα που έχουν προταθεί δεν θα αποδώσουν.
Μετά τη συζήτηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και δεν θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συζητήσει αναλυτικά τα μέτρα του εφαρμοστικού νόμου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τυχόν διαρροές κατά την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου στα τέλη του μήνα.
Άλλωστε η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δεν θεωρείται ακόμη πλήρως δεδομένη, με τον βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλ.Αθανασιάδη να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει, καθώς διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να φορτιστεί ακόμη περισσότερο, ειδικά εάν τα βελτιωμένα μέτρα που είχαν προταθεί τελικά δεν γίνουν αποδεκτά από την τρόικα και επιστρέψει το αρχικό σχέδιο, το οποίο είχε δεχθεί καταιγισμό πυρών από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όταν είχε παρουσιαστεί από τον Γ.Παπακωνσταντίνου.
Σε κάθε περίπτωση, την Παρασκευή θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Την ίδια ημέρα, θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλης τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ΠΑΟΚ μετά τον Οσμάν πάει να πάρει και τον Τολιόπουλο!
- Φωτιά στη Λάρισα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης – Συνεχείς εκρήξεις
- Πώς θωρακίζονται οι τράπεζες από την απειλή της ΑΙ
- Αρκάς: Οι ευχές για «Καλό Σαββατοκύριακο», σε καλοκαιρινό σκηνικό
- Μάχη με το χρόνο για τα χωροταξικά σε ΑΠΕ, τουρισμό και βιομηχανία
- Άσκηση: Οι έξι κανόνες για να μην μας «κάψει» η ζέστη
- «1.000 πύραυλοι είναι κλειδωμένοι και στοχεύουν στo Ιράν» – Απειλές Τραμπ για το ενδεχόμενο δολοφονίας του
- «Έβραζε» ο Κουρτουά με τον Ρούντι Γκαρσία: «Δεν ζήτησα εγώ να βγω αλλαγή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442