Ένα «αστείο» του Ζακ Σιράκ προκάλεσε αναταραχή στη Γαλλία
Πολιτική αναταραχή προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, καθώς αστειευόμενος, δήλωσε ότι θα αλλάξει «στρατόπεδο» και θα ψηφίσει τον σοσιαλιστή Φρασουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές του 2012.
Πολιτική αναταραχή προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, καθώς αστειευόμενος, δήλωσε ότι θα αλλάξει «στρατόπεδο» και θα ψηφίσει τον σοσιαλιστή Φρασουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές του 2012.
Η δήλωση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια επίσκεψης του Σιράκ σε μουσείο, στη διάρκεια εκδήλωση, παρουσία του Ολάντ, ο οποίος επιζητά το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές.
Το σχόλιο προκάλεσε αναταραχή, καθώς ερμηνεύθηκε ως ευθεία βολή κατά του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θεωρείται βέβαιο πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2012.
Ωστόσο, ο Σιράκ έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, τονίζοντας πως επρόκειτο απλά για ένα αστείο, το οποίο δεν θα έπρεπε να παρερμηνευθεί.
Στο ίδιο μήκος κύματος εξέδωσε ανακοίνωση και ο Φρασουά Ολάντ, σημειώνοντας πως με τον Ζακ Σιράκ υπάρχει αμοιβαία «αναγνώριση, κατανόηση και σεβασμός» και ότι ο Τύπος δεν θα πρέπει να ψάχνει για «δεύτερη ανάγνωση» στο συγκεκριμένο γεγονός.
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης σχολίασαν, πάντως, σαρκαστικά: «Δεν είναι βέβαιο ότι το αστείο [του Σιράκ] έκανε τον Νικολά Σαρκοζί να γελάσει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μοντέρο καλημέρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού με «κάτι μαγικό» (vid)
- Ο Τραμπ επιφυλάχθηκε για τα F-35 – Αναμένονται κινήσεις μέχρι το Νοέμβριο και τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
- Emmy 2026: Μεταθανάτια υποψηφιότητα στον Ρομπ Ράινερ
- Ακροβατικός διάδρομος με ατελείωτα έξοδα για τους αθλητές – Σε ρόλο θεατή η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Καίτη Γαρμπή: Η πρώτη εμφάνιση στη σκηνή μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Ενισχύθηκε η δύναμη της Πυροσβεστικής και συνδράμει ελικόπτερο – Ήχησε 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442