Νέα παράταση έως 30 Ιουνίου στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων
Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αγροτών, μισθωτών, συνταξιούχων και εισοδηματιών εφόσον επιλέξουν το διαδίκτυο και την υπηρεσία Taxisnet, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του υπόχρεου, όπως αναφέρεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Δημ.Κουσελά.
Σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημ.Κουσελά αναφέρεται ότι «οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 των υπόχρεων φυσικών προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από συμμετοχή σε εταιρεία κλπ, με βιβλία Α, Β, Γ κατηγορίας του ΚΒΣ, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κτλ.) για τις οποίες η εμπρόθεσμη υποβολή στην εφορία έχει λήξει, εκτός από τις ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Α΄, Β΄ και Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ, οι δηλώσεις των οποίων λήγουν στις 15 Ιουνίου, δύνανται να υποβάλλονται μέσω του διαδικτύου είτε από τους ίδιους (με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης) είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή – φοροτέχνη με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στο TaxisNet, μέχρι και την 30η Ιουνίου ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του υπόχρεου».
Στην περίπτωση αυτή κατά την είσοδο στην εφαρμογή θα εισάγει εκτός από τον ΑΦΜ του υπόχρεου, τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου, όπως αυτός εμφανίζεται στο μητρώο Τaxis καθώς και τον αριθμό ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος οικονομικού έτους 2010.
Η είσοδος πραγματοποιείται μόνο όταν τα στοιχεία εισόδου είναι αθροιστικά ορθά. Η δήλωση οριστικοποιείται από τον ίδιο λογιστή – φοροτεχνικό που την έχει αρχικά διαχειριστεί.
Ο λογιστής – φοροτεχνικός οφείλει να διατηρήσει στο αρχείο του αντίγραφο της δήλωσης με υπογραφή του πελάτη του, προς δική του εξασφάλιση και απόδειξη της ανάθεσης σ΄ αυτόν της υποβολής δήωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Αριστερά: Οι νεκροί στις φυλακές είναι αποτέλεσμα μιας απάνθρωπης πολιτικής
- Ηνωμένο Βασίλειο: Συνελήφθη κουκουλοφόρος που φέρεται να κινήθηκε απειλητικά προς τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάλι ξεκίνησε το λιντσάρισμα «υπόπτων» που οι πολίτες θεωρούν συνεργούς
- Καμπανάκι από τη Μaersk – «Φέσι» μισό δισ. κάθε μήνα λόγω του πολέμου στο Ιράν
- LIVE: Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Ο Άρι Άστερ ήθελε τόσο πολύ την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα του ταινία που άλλαξε όλο το πρόγραμμά του
- Δημοσκόπηση: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι πολίτες σε Μητσοτάκη-ΝΔ – Εμπιστοσύνη σε Κοβέσι, συντριπτικό «ναι» σε εξεταστική για υποκλοπές
- Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 22χρονος με όπλο και 4.000 ευρώ – Έκανε απάτες παριστάνοντας τον λογιστή στα Γρεβενά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442