Με αληθινά πυρά απωθούν τους διαδηλωτές οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης
Αληθινά πυρά χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης εναντίον διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά, απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου, Αλί Σαλέχ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Την ίδια ώρα, το καθεστώς μάχεται τις δυνάμεις που ελέγχονται από συνομοσπονδία φυλών, αντιπολιτευόμενων στον πρόεδρο Σάλεχ. Στους 135 οι νεκροί τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Αληθινά πυρά χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης εναντίον διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά, απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου, Αλί Σαλέχ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Την ίδια ώρα, το καθεστώς μάχεται τις δυνάμεις που ελέγχονται από συνομοσπονδία φυλών, αντιπολιτευόμενων στον πρόεδρο Σάλεχ.
Μόνο τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 135 άτομα από τις αιματηρές συγκρούσεις.
Την ίδια ώρα, το εξαμελές GCC (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να βρεθεί μία ειρηνική λύση στην Υεμένη, προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία των τελευταίων μηνών.
Με δήλωσή του ο Αμπντάλα αλ-Ζαχιανι, γενικός γραμματέας του GCC επιβεβαίωσε την συνέχιση των προσπαθειών των χωρών αυτών «για να ενισχυθούν τα αδέλφια στην Υεμένη και να φτάσουν σε μία ειρηνική λύση που θα δώσει ένα τέλος στις συγκρούσεις».
Το GCC είχε προτείνει να οριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση του Σάλεχ και να δοθεί νομική ασυλία στον ίδιο, στα μέλη της οικογένειάς του και στους συμβούλους του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και …κατάγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442