Πολιτική περιοδεία στη Μιανμάρ ξεκινά τον Ιούνιο η Αούνγκ Σαν Σου Κίι
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Κίι ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει πολιτική περιοδεία τον Ιούνιο, την πρώτη από τότε που αφέθηκε ελεύθερη πριν από έξι μήνες. Η περιοδεία αυτή αναμένεται να δείξει κατά πόσο παραμένει δημοφιλής.
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Κίι ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει πολιτική περιοδεία τον Ιούνιο, την πρώτη από τότε που αφέθηκε ελεύθερη πριν από έξι μήνες. Η περιοδεία αυτή αναμένεται να δείξει κατά πόσο παραμένει δημοφιλής.
Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Σου Κίι, η οποία αφέθηκε ελεύθερη τον Νοέμβριο, αφού πέρασε επτά χρόνια σε κατ’ οίκον περιορισμό, επεσήμανε ότι ελπίζει να πραγματοποιήσει αυτή την περιοδεία τον Ιούνιο, όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
«Δεν μπορώ να σας πω τα μέρη που θα πάω. Προσπαθούμε να φτιάξουμε το πρόγραμμα» δήλωσε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Η Σου Κίι απευθύνθηκε σε περισσότερους από 1.000 φοιτητές και καθηγητές του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.
«Δεν μου έχουν δώσει καμία εγγύηση όσον αφορά την ασφάλεια» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι είναι «καθήκον της κυβέρνησης» να προστατεύει όλους τους υπηκόους της Μιανμάρ.
Απέφυγε, πάντως, να εκφραστεί αρνητικά για την Κίνα, η οποία στηρίζει το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ.
«Μπορούμε να είμαστε φίλοι με τη Δύση και μπορούμε να είμαστε και φίλοι με την Κίνα. Με κάθε μία με ξεχωριστό τρόπο» δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
