Η Ρωσία αίρει από 1η Ιουλίου την απαγόρευση στην εξαγωγή σιτηρών
Από την 1η Ιουλίου η Ρωσία αίρει την απαγόρευση στην εξαγωγή σιστηρών, η οποία είχε επιβληθεί τον Αύγουστο του 2010 λόγω της μεγάλης ξηρασίας που είχε καταστρέψει τις ρωσικές καλλιέργειες.
Από την 1η Ιουλίου η Ρωσία αίρει την απαγόρευση στην εξαγωγή σιστηρών, η οποία είχε επιβληθεί τον Αύγουστο του 2010 λόγω της μεγάλης ξηρασίας που είχε καταστρέψει τις ρωσικές καλλιέργειες.
«Θα άρουμε το εμπάργκο την 1η Ιουλίου» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου.
Το εμπάργκο επρόκειτο να λήξει στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά παρατάθηκε λόγω του φόβου ότι και η φετινή σοδειά θα ήταν κακή. Ένας υπουργός, μάλιστα, άφησε πρόσφατα να εννοηθεί ότι η απαγόρευση θα συνεχιζόταν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.
Λόγω της ξηρασίας και του πρωτοφανούς καύσωνα που έπληξε τη Ρωσία το καλοκαίρι του 2010 η παραγωγή σιτηρών έπεσε από τα 95 εκατομμύρια τόνους στα 60 εκατομμύρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ισραήλ: Σε ασφαλή τοποθεσία το Μεγάλο Χειρόγραφο του Ησαΐα λόγω της σύγκρουσης με το Ιράν
- «Ελ. Βενιζέλος»: Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων από Αθήνα με προορισμό χώρες στη Μέση Ανατολή
- Η πρώτη αντίδραση του Πούτιν μετά τον θάνατο Χαμενεΐ: «Κυνική δολοφονία»
- Live streaming: Ολυμπιακός – Εθνικός
- Κηφισιά: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 197 χλμ/ώρα – Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης
- Μητσοτάκης για Ιράν: Δεν κακοκαρδίζει Ισραήλ – ΗΠΑ, αλλά «πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
