Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αποφασίστηκε η αποσοβιετοποίηση του κράτους» λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Αποφασίστηκε η αποσοβιετοποίηση του κράτους» λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Ιστορικό» χαρακτήρισε το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ανοιχτή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι λήφθηκαν «δύσκολες αλλά κρίσιμες αποφάσεις».

«Ιστορικό» χαρακτήρισε το Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας τη Δευτέρα στην ανοιχτή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι λήφθηκαν «δύσκολες αλλά κρίσιμες αποφάσεις».

«Ουσιαστικά αποφασίστηκε η αποσοβιετοποίηση του κράτους και η δημιουργία ενός νέου ισχυρού οικονομικού προτύπου με χαρακτηριστικά του την εξωστρέφεια, τον δυναμισμό και την καινοτομία», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο στρεβλό οικονομικό περιβάλλον «στην πραγματικότητα που χτίζαμε όλοι» μεταπολιτευτικά, δημιουργώντας ένα κράτος «πελατειακό» και μια οικονομία «προσοδοθηρική».

«Είμαστε όλοι παιδιά αυτού του συστήματος. Πρέπει να σβήσουμε ότι γνωρίζαμε και να ξεκινήσουμε από την αρχή δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα. Δεν διαχειριζόμαστε απλά την οικονομική κρίση. Η χώρα χρειάζεται μια εθνική επανεκκίνηση με χαρακτηριστικά εθνικής παλιγγενεσίας» είπε ο υπουργός.

Διαπιστώνοντας «θετικά σημάδια», παρά τη δυσμενή συγκυρία, κυρίως σε ό,τι αφορά τις τάσεις της ύφεσης, τον πληθωρισμό και τις εξαγωγές, ο υπουργός ανέφερε ότι «θα αφήσουμε πίσω μας ότι κράτησε στη χώρα δυνάμεις ζωντανές, χειραγωγημένες και φυλακισμένες».

Ανέφερε ότι όλες οι επενδύσεις που θα εγκριθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο θα έχουν εξασφαλισμένη δανειοδότηση από το ΕΤΕΑΝ με το μισό περίπου επιτόκιο της αγοράς (4%).

Ο υπουργός σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα με την πάταξη της γραφειοκρατίας με το one stop shop, και με την Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, ενώ προωθείται νομολογία για άρση εμποδίων της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία «επενδυτικής τράπεζας» που αναμένεται να λειτουργήσει από το φθινόπωρο, με «δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια» για «πολύ μεγάλες επενδύσεις».

Απαντώντας σε σχετικά αιτήματα των βιομηχάνων για τις οφειλές του δημοσίου προς επιχειρήσεις και επιστροφή ΦΠΑ στις εξαγωγικές, τόνισε ότι έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος και ότι «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα μια δίκαιη λύση».

Χαρακτήρισε τέλος «λαϊκισμό» τη σύγκριση της φορολογίας με βαλκανικές χώρες, αφού το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ε.Ε. είναι διαφορετικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024