Ιδιωτική διήμερη επίσκεψη στη Θράκη θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ Ερντογάν, συνοδευόμενη από τον υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς. Η κ. Ερντογάν θα συμμετέχει στην τελετή περιτομής του εγγονού του Αχμέτ Σαδίκ, πρώην βουλευτή της μουσουλμανικής μειονότητας, καθώς και σε σειρά άλλων εκδηλώσεων.

Η διήμερη επίσκεψή της, για την οποία οι τοπικοί φορείς τηρούν σιγήν ιχθύος, θα γίνει υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς η τουρκική κυβέρνηση ανησυχεί ότι κάποιοι θα μπορούσαν να την εκμεταλλευθούν ώστε να προκαλέσουν προεκλογικό πλήγμα στον ηγέτη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Η αφορμή για την επίσκεψη της κυρίας Ερντογάν είναι η συμμετοχή της στην τελετή της περιτομής (σουνέτι) του εγγονού του Αχμέτ Σαδίκ, εμβληματικής μορφής της μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία οργανώνεται από τον γιο του Σαδίκ, τον Λεβέντ Σαδίκ, στο χωριό Φιλύρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ιδιωτική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Θράκη, η κ. Ερντογάν θα συμμετάσχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε τελετές διαφόρων φορέων και συλλόγων της μουσουλμανικής μειονότητας, όπως σε τελετή ανάγνωσης κορανίου (χατίπ) από μικρά παιδιά. Η τουρκική αποστολή θα αποτελείται από περίπου 20 άτομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ