Αύξηση τζίρου, μείωση νέων παραγγελιών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Αύξηση της τάξεως του 8,7% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Μάρτιο, ενώ οι νέες παραγγελίες υποχωρησαν κατά 9,8%.
Κωστούλας Γεώργιος
Αύξηση της τάξεως του 8,7% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Μάρτιο, ενώ οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν κατά 9,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η αύξηση του τζίρου οφείλεται στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων-λατομείων κατά 14,9% και στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 8,6%.
Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην εγχώρια αγορά μειώθηκε κατά 4,3%, ενώ ο δείκτης κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς αυξήθηκε με το εντυπωσιακό ποσοστό του 41,2%.
Σε ό,τι αφορά τις νέες παραγγελίες, στην εγχώρια αγορά μειώθηκαν κατά 26,2% ενώ στην εξωτερική αυξήθηκαν κατά 14,1%.
Υπενθυμίζεται ότι τον ίδιο μήνα η βιομηχανική παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 8%, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών είχε συρρικνωθεί κατά 10,3%.
Το Φεβρουάριο, οι νέες παραγγελίες είχαν καταγράψει άνοδο 16,8% και ο κύκλος εργασιών είχε ενισχυθεί κατά 6,8%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
