
Με πτώση 0,44% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη
Η νευρικότητα και η επιφυλακτικότητα, εν αναμονή της ανακοίνωσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και με τις φήμες περί αναδιάρθρωσης να συνεχίζουν αμείωτες, συνεχίστηκε στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη με την συνεδρίαση να αποτελεί μια «αντιγραφή» της χθεσινής, οπότε η αγορά ξεκίνησε ανοδικά και προς το τέλος των συναλλαγών επικράτησαν οι πωλητές, οδηγώντας τις τιμές των μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.322,27 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,44%.
Η νευρικότητα και η επιφυλακτικότητα εν αναμονή της ανακοίνωσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και με τις φήμες περί αναδιάρθρωσης να συνεχίζουν αμείωτες συνεχίστηκε στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη με την συνεδρίαση να αποτελεί μια «αντιγραφή», οπότε η αγορά ξεκίνησε ανοδικά και προς το τέλος των συναλλαγών επικράτησαν οι πωλητές, οδηγώντας τις τιμές των μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.322,27 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,44%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.341,83 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 1,03%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 90,595 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,21% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,56%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Motor Oil (+3,50%), της Coca Cola 3E (+1,67%) και της Κύπρου (+0,90%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Atebank (-3,77%), της Βιοχάλκο (-3,35%), της MIG (-3,39%) και των ΕΛΠΕ (-3,37%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+4,48%), των Τροφίμων (+1,66%) και των Χημικών (+1,51%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας (-6,67%) και των Τηλεπικοινωνιών (-2,70%).
Ανοδικά κινήθηκαν 65 μετοχές, 74 πτωτικά και 41 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ηλεκτρονική Αθηνών +19,35% , Πήγασος +9,09%, Κυριακούλης +8,33% και Ακρίτας +8,33%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Unibios -16,67%, Alapis -15,56%, Paperpack -10,00% και Imperio -9,52%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
- Αλέξανδρος Παπαναστασίου: Η κρίσιμη άνοιξη του 1924
- Επίσημο: «Πράσινος» ο Γιαμπουσέλε (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442