Καλοκαιρινή ημερήσια απασχόληση για παιδιά στο Πολιτιστικό Πάρκο, 13 Ιουνίου – 29 Ιουλίου
Το Πολιτιστικό Πάρκο "Χρυσαλίδα" - μετα την ολοκλήρωση της βιωματικής δραστηριότητας "Τρύγος Μελιού" - ξεκινά τα καθημερινά πενθήμερα προγράμματά του για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών το καλοκαίρι.
Το Πολιτιστικό Πάρκο “Χρυσαλίδα” – μετα την ολοκλήρωση της βιωματικής δραστηριότητας “Τρύγος Μελιού” – ξεκινά τα καθημερινά πενθήμερα προγράμματά του για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών το καλοκαίρι.
Το Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας – έχοντας τη μορφή χωριού – θα δώσει την δυνατότητα στους μικρούς επισκέπτες του για πλήθος δράσεων μέσα από τους ρόλους κατοίκων του χωριού.
Το πρόγραμμα δεν είναι εντελώς προκαθορισμένο. Οι υπεύθυνοι του Πάρκου και τα παιδιά , θα καθορίζουν την εξέλιξη των δρώμενων μέσα από τις δικές τους προθέσεις και δυνατότητες. Κυρίαρχα στοιχεία στα θερινά αυτά προγράμματα θα είναι: το περιβάλλον, η διατροφή, η οικολογία και ο πολιτισμός.
Κάθε μέρα θα μένει πάντα κάτι στη μέση, ώστε μέχρι την επόμενη οι μικροί χωρικοί να αγωνιούν για τη συνέχεια..
Το πρόγραμμα θα έχει πολλά στοιχεία από τα βιωματικά παιχνίδια αλλά και από τα παραμύθια που λαμβάνουν χώρα όλη την χρονιά. Ακόμα, πολλά παιχνίδια! Πάρα πολλά παιχνίδια!
Κυνήγι θησαυρού, αρχαιολογικές ανασκαφές, εξερευνήσεις στο ποταμάκι μα και παιχνίδια παραδοσιακά, ξεχασμένα.
“Πρόσωπο – κλειδί” των πενθημέρων αυτών είναι η Σεμέλη, το Ξωτικό του χωριού… Με την βοήθεια και την παρότρυνσή της οι μικροί κάτοικοι του χωριού θα κουβαλούν νερό, θα θερίζουν, θα φουρνίζουν ή θα φτυαρίζουν για να βρουν θησαυρούς…
Τα παιδιά στα προγράμματα αυτά θα περάσουν καλά …αλλά θα δουλέψουν σκληρά ώστε όλοι μαζί να έχουν κάθε μέρα το ψωμί τους, το νερό, το λάδι τους, τις σταφίδες, τα δημητριακά τους και τόσα ακόμα καλούδια.
Γι΄αυτό παράξενο δεν είναι διόλου που τα παιδιά μέρα με τη μέρα, ανυπομονούν για την επιστροφή τους στο φιλόξενο χωριό.
Οι Δραστηριότητες εξελίσσονται σε 5ήμερα από 13 Ιουνίου μέχρι και 29 Ιουλίου!
Τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος και σε παραπάνω από ένα πενθήμερα, καθώς το καθένα από αυτά εξελίσεται διαφορετικά.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό και χρειάζεται έγκαιρη κράτηση.
- Το κόστος για κάθε 5θήμερο είναι 100€ για ένα παιδί και 160€ για δύο αδέλφια. Επίσης, η δεύτερη βδομάδα κοστίζει 80€.
Υπάρχει η πρόθεση και για την οργάνωση της μεταφοράς των παιδιών από κάποιες περιοχές της Αττικής – με ελάχιστη επιβάρυνση – αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή και τη ζήτηση.
Στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Πάρκου – www.politistikoparko.gr – έχετε την ευκαιρία να δείτε εικόνες των εγκαταστάσεων του “Μουσείου Ελληνικής Λαογραφίας” και του Πάρκου, που καταλαμβάνουν ένα χώρο πράσινου 25 στρεμμάτων.
Διεύθυνση: 16ο χλμ προέκτασης Αττικής οδού προς το Λαύριο
Γραμμές Επικοινωνίας: (0030) 22990 – 47999 / 67999 / 67770
fax: (0030) 22990 – 47031
E-mail: [email protected]
Σημ. 1: Το ”Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας” όπως και το ”Πολιτιστικό Πάρκο” δέχεται καθημερινά και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μιας και εδώ και χρόνια είναι προσβάσιμο γι’ αυτά σε όλη του την έκταση.
Σημ. 2: Οι καλλιέργειες του Μουσείου (ελαιώνες, αμπελώνες, σιτοβολώνες κ.λ.π.) καθώς επίσης και ολόκληρου του Πάρκου, είναι φυσικά βιολογικές.
Πολιτιστικό Πάρκο
- Πελίστρι: «Δεν εξέτασα πρόταση για να φύγω από τον Παναθηναϊκό»
- Δήμιοι και δεσμοφύλακες
- H ηδονιστική και πολιτική δόξα των βραδινών εξόδων – Από τους κήπους αναψυχής του 18ου αιώνα στο dance floor
- «Εκρηκτικό προηγούμενο»: Η απάντηση Αραγτσί μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τα ιρανικά παγωμένα στοιχεία
- Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]
- Ολυμπιακός: Πέμπτο φιλικό ματς, αντίπαλος η Αντβέρπ
- Ο Βέρνερ Χέρτζογκ έδωσε την πρώτη γεύση της επερχόμενης ταινίας του – Η συμμέτοχη στο Φεστιβάλ Βενετίας
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)































![Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-372-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442