Χαμηλότερα η πληρότητα των ξενοδοχείων το Μάρτιο
Πτώση κατέγραψε η πληρότητα των ξενοδοχείων Αθηνών και Αττικής (ΕΞΑ-Α) και το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής, η οποία κυμαίνεται μεταξύ -0,8% και -14% αναλόγως της κατηγορίας. Ο ξενοδοχειακός κλάδος προσδοκά όμως αύξηση των αφίξεων και -μικρότερη, πάντως- αύξηση των εσόδων για φέτος.
Πτώση κατέγραψεη πληρότητα των ξενοδοχείων Αθηνών και Αττικής (ΕΞΑ-Α) και το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής.
Συγκεκριμένα, τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων παρουσίασαν πτώση 0,8% στην πληρότητα, φτάνοντας το 65%, ενώ η πτώση σε αυτά των πέντε αστέρων είναι 1,70% φτάνοντας το 47,20%.
Σε ό,τι αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων των δύο και των τριών αστέρων η πτώση ανέρχεται σε 14% και οι πληρότητες ανέρχονται στο 62,9%.
Ο ξενοδοχειακός κλάδος προσδοκά όμως αύξηση των αφίξεων και -μικρότερη, πάντως- αύξηση των εσόδων για φέτος.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΞΑ-Α και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Ρέτσος, εκτιμάται ότι το 2011 θα κλείσει με αύξηση των αφίξεων που θα φτάνει το 10%, χωρίς όμως αυτό να έχει τον ίδιο θετικό αντίκτυπο και στα τουριστικά έσοδα.
Ο κ. Ρέτσος εκτιμά ότι τα έσοδα θα κινηθούν ανοδικά, αλλά όχι πάνω από 5% σε σχέση με το 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λουτσέσκου: «Παλέψαμε και σηκωθήκαμε ξανά – Πολύ σημαντικός ο βαθμός»
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επίκειται ανατροπή της απαγόρευσης κινητήρων εσωτερικής καύσης
- ΕΚΠΑ: Ψηφιακή πλατφόρμα με τα ιστορικά πλημμυρικά δεδομένα σε όλη την Ελλάδα
- Η περιουσία της Σόφι Κινσέλα: Πώς η «βασίλισσα της ρομαντικής κομεντί» έχτισε μια αυτοκρατορία εκατομμυρίων
- Πιερρακάκης: Στο «τιμόνι» και του ESM μετά την προεδρία του Eurogroup
- Επέστρεψε στις νίκες η Φιορεντίνα (2-1), ισοπαλία στη Σουηδία για την ΑΕΚ Λάρνακας (1-1) – Η βαθμολογία του Conference (pic)
