Γλυκόπικρα δίστιχα και τετράστιχα
Μέσα από τα 121 «γλυκόπικρα», παρελαύνουν σχεδόν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον άνθρωπο, με την ταχύτητα και την επιγραμματικότητα των δύο έως τεσσάρων στίχων.
Πλούτος και φτώχια, ευτυχία και δυστυχία, πόλεμος και ειρήνη, εγκόσμια και υπερκόσμια – κάθε θέμα αναδεικνύεται και σχολιάζεται σ’ ένα μετρικό ομοιοκατάληκτο στιχούργημα, συνήθως τολμηρό και αντισυμβατικό.
Χιούμορ, σκώμμα και σάτιρα κυριαρχούν στη συλλογή, παράλληλα όμως και με τρυφερότητα, κατανόηση, συμπόνια.
Τελικός στόχος φαίνεται να είναι η αλήθεια, η γυμνή και αψεγάδιαστη, πέρα από προκαταλήψεις ή κοινωνικο-θρησκευτικά ταμπού.
Παρουσίαση του ποιητή
Ιστορικός, λογοτέχνης και δημοσιογράφος, ο Θόδωρος Καρζής έχει συγγράψει 34 βιβλία, που όλα έχουν αποσπάσει θερμές κριτικές και ορισμένα τιμητικές διακρίσεις. Όπως η πεντάτομη Ιστορία της γυναίκας (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), Οι πατρίδες των Ελλήνων (Βραβείο της Ένωσης Σμυρναίων και Μεγάλη Περγαμηνή Εστίας Νέας Σμύρνης), Η εποποιία της γλώσσας (Βραβείο Ιδρύματος Μπότση). Επίσης, Η παιδεία στην Αρχαιότητα και Η παιδεία στο Μεσαίωνα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές βιβλιοθήκες. Στο δημοσιογραφικό τομέα, ο Θόδωρος Καρζής υπήρξε πολιτικός αρθρογράφος, διευθυντής Ειδήσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης της ΕΡΤ, γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Για χρόνια εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς και διετέλεσε πρόεδρος (σήμερα επίτιμος πρόεδρος) του Centre Méditerranéen de la Communication Audiovisuelle (CMCA, Παρίσι – Μασσαλία).
| Εκδόσεις Καστανιώτη | |
| Θόδωρος Καρζής |
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων 10 μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε
- Ζίβκοβιτς: «Δώσαμε τα πάντα και κερδίσαμε»
- Αυστρία: Σε εξέλιξη η δίκη του αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών που κατηγορείται για ρωσική κατασκοπεία
- Βέλγιο: Έξι τραυματίες στην Αμβέρσα σε επίθεση με μαχαίρι – Οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση
- Mασκ: Ντεμπούτο στο Νταβός υποσχόμενος ρομπότ για όλους
- Πάρις Χίλτον: Λαμπερή μαζί με τα 2 παιδιά της και τον σύζυγό της στην πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ της

