
Sunlight : Kατέγραψε ζημιά προ φόρων 6,58 εκατ. ευρώ το 2010
Μειωμένη ζημιά, περαιτέρω σημαντική άνοδο των εσόδων και σαφείς λειτουργικές βελτιώσεις κατέγραψε το 2010 η εξαγωγική κατά βάση εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπαταριών βιομηχανικών, αμυντικών και καταναλωτικών χρήσεων Συστήματα Sunlight, η οποία εδρεύει στον Αγιο Στέφανο Αττικής και λειτουργεί μεγάλη βιομηχανική μονάδα στην Ξάνθη, απασχολώντας συνολικά περίπου 440 εργαζόμενους.Η Sunlight, που ανήκει στην οικογένεια του […]
Μειωμένη ζημιά, περαιτέρω σημαντική άνοδο των εσόδων και σαφείς λειτουργικές βελτιώσεις κατέγραψε το 2010 η εξαγωγική κατά βάση εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπαταριών βιομηχανικών, αμυντικών και καταναλωτικών χρήσεων Συστήματα Sunlight, η οποία εδρεύει στον Αγιο Στέφανο Αττικής και λειτουργεί μεγάλη βιομηχανική μονάδα στην Ξάνθη, απασχολώντας συνολικά περίπου 440 εργαζόμενους.
Η Sunlight, που ανήκει στην οικογένεια του επιχειρηματία k. Παν. Γερμανού, αναμένει βελτιωμένα αποτελέσματα για το 2011, καθώς διευρύνει ακόμη περισσότερο την εξαγωγική της δραστηριότητα, η οποία το 2010 απέδωσε το 78% των εσόδων της.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδά της τον περασμένο χρόνο ανήλθαν σε 116,20 εκατ. ευρώ, από 99,43 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση κατά 16,9% σε ποσοστό και κατά 16,77 εκατ. ευρώ σε αξία.
Η επιχείρηση διεύρυνε κατά 6,3 εκατοστιαίες μονάδες το μεικτό της περιθώριο, γεγονός που οδήγησε τα μεικτά κέρδη στο επίπεδο των 12,99 εκατ. ευρώ έναντι μεικτών κερδών 4,92 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (+164%). Συγκεκριμένα, το μεικτό περιθώριο αυξήθηκε από το επίπεδο του 4,9% την προηγούμενη χρήση, στο 11,2%.
Τα λειτουργικά αποτελέσματά της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) επανήλθαν σε θετική τροχιά, με κέρδη 5,42 εκατ. ευρώ, από ζημιά 2,18 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (+7,60 εκατ. ευρώ). Οι αποσβέσεις αυξήθηκαν κατά 2,22 εκατ. ευρώ (7,13 εκατ. ευρώ έναντι 4,91 εκατ. ευρώ), λόγω νέων επενδύσεων, με συνέπεια τα αποτελέσματα προ τόκων και αποσβέσεων (EBIT) να έχουν αρνητικό πρόσημο: ζημιά 1,70 εκατ. ευρώ έναντι 7,09 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 76%.
Η επιχείρηση κατέγραψε ζημιά προ φόρων 6,58 εκατ. ευρώ το 2010 (οι χρεωστικοί τόκοι ήταν ύψους 4,99 εκατ. ευρώ), ενώ την προηγούμενη οικονομική χρήση είχε παρουσιάσει αντίστοιχη ζημιά 9,57 εκατ.ευρώ, βελτιώνοντας έτσι το σχετικό αποτέλεσμα κατά 2,99 εκατ. ευρώ. Μετά τον συνυπολογισμό των φορολογικών εσόδων και εξόδων της χρήσης η καθαρή ζημιά ήταν 4,68 εκατ. ευρώ το 2010 έναντι ζημιάς 10,83 εκατ. ευρώ το 2009, μειωμένη δηλαδή κατά 56,8% σε ποσοστό και κατά 6,15 εκατ. ευρώ σε αξία.
Τα ίδια κεφάλαιά της (60,99 εκατ. ευρώ) αντιστοιχούν στο 29,8% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων (204,91 εκατ. ευρώ). O τραπεζικός δανεισμός της αυξήθηκε, λόγω επενδύσεων, κατά 11%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό: Πυροβολισμοί στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν – Μια τουρίστρια νεκρή
- Θύμα του πολέμου στο Ιράν η οικονομία της Ουκρανίας
- Έντι Μέρφι και Μάρτιν Λόρενς: Έγιναν παππούδες και μοιράζονται το ίδιο εγγόνι
- Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το δεύτερο Youth League της ιστορίας της (vid)
- Νέα Δημοκρατία: Σε περιδίνηση η «γαλάζια» παράταξη – Κλίμα εσωστρέφειας και αμφισβήτησης
- Πάτρα: Ελεύθερος υπό όρους ο πατέρας που εξανάγκαζε τον 12χρονο γιο του να δουλεύει


