Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη η μοναδική πεζοπορία της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής για τη συγκέντρωση χρημάτων για την Κνωσό

Σε εξέλιξη η μοναδική πεζοπορία της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής για τη συγκέντρωση χρημάτων για την Κνωσό

Οι φίλοι της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής από την 1η έως τις 7 Μαΐου μία πρωτοφανή πεζοπορία στα βουνά της Κρήτης με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τις εγκαταστάσεις της σχολής στην Κνωσό. Δείτε φωτογραφίες από την πεζοπορία που είναι σε εξέλιξη.

Οι φίλοι της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής διοργανώνουν από την 1η έως τις 7 Μαΐου μία πρωτοφανή πεζοπορία πάνω από 129 χιλιομέτρων στα βουνά της Κρήτης, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τις εγκαταστάσεις της σχολής στην Κνωσό. Δεν είναι πρώτη φορά που οι Φίλοι παίρνουν ανάλογες πρωτοβουλίες. Στην προηγούμενη πεζοπορία στην Πελοπόννησο το 2007, συγκέντρωσαν πάνω από 38,000 λίρες Αγγλίας, ποσό το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τον εξοπλισμό της νέας πτέρυγας της Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα.

Στην πεζοπορία συμμετέχουν φέτος 35 άτομα: αρχαιολόγοι, ιστορικοί, φυσιοδίφες και φίλοι της Ελλάδας. Με έκδηλο ενθουσιασμό για το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα μίλησε στο in.gr λίγο πριν την αναχώρησή της για την Κρήτη, η κυρία Fleur Ποταμιάνου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Φίλων της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής η οποία συμμετέχει στην πεζοπορία. Ο σκοπός της πεζοπορίας είναι διπλός: «Το πρώτο είναι ότι θέλουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για την Κνωσό, διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν άλλα χρήματα. Το δεύτερο είναι ότι αγαπάμε πολύ την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη!»

Η Βρετανική Σχολή Αθηνών είναι Ανώτατο Ερευνητικό Ίδρυμα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Βρετανικής Ακαδημίας με στόχο την επιστημονική μελέτη όλων των όψεων του Ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι σημαντικότερες ερευνητικές δραστηριότητες της Σχολής στον ελλαδικό χώρο αφορούν κλάδους όπως αρχαιολογία, ιστορία της τέχνης, αρχαία έως και σύγχρονη ιστορία, γλωσσολογία, φιλολογία, θρησκεία, φιλοσοφία, εθνολογία, ανθρωπολογία, ενώ σημαντική είναι η συμβολή της σε εφαρμογές των θετικών επιστημών στην αρχαιολογία (μέσω του Εργαστηρίου Fitch).

Από την ίδρυσή της το 1886, η Σχολή έχει πραγματοποιήσει, υπό την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, πλήθος ανασκαφών σε σημαντικές θέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπως τη Σπάρτη, τη Φυλακωπή της Μήλου και την Κνωσό, όπου συνεχίζει να διατηρεί ένα Κέντρο Μελετών, που ιδρύθηκε από τον Sir Arthur Evans το 1905.

Η Βρετανική Σχολή προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες σε αλλοδαπούς, κυρίως Βρετανούς, ακαδημαϊκούς και φοιτητές για να πραγματοποιήσουν έρευνες στην Ελλάδα αλλά και σε Έλληνες ακαδημαϊκούς και φοιτητές για να επισκεφτούν ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βρετανίας. Ο Ξενώνας και η Βιβλιοθήκη της Σχολής στην Αθήνα φιλοξενούν επιστήμονες και φοιτητές από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας, της Ελλάδας, και πολλών άλλων χωρών και από τις πέντε ηπείρους. Η Βρετανική Σχολή με το πλούσιο ερευνητικό της έργο αποτελεί ενεργό μέλος, τόσο της ελληνικής, όσο και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες και τους ευχόμαστε καλή δύναμη!

Υποστήριξη
Για να υποστηρίξετε τους πεζοπόρους στην προσπάθειά τους με την κατάθεση οποιουδήποτε χρηματικού ποσού, ο λογαριασμός των Φίλων της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 • SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

 • IBAN: GR8001101720000017260255017


Το πρόγραμμα της πεζοπορίας

 • Ημέρα 1η – Κυριακή 1 Μαΐου
  Από το Μπαλί μέσω του Πάνορμου μέχρι την Ελεύθερνα. Σύνολο 24χλμ.
 • Ημέρα 2η – Δευτέρα 2 Μαΐου
  Από τη Νέα Ελεύθερνα στο Σπήλι μέσω της κοιλάδας του Αμαριού. Η δυσκολότερη μέρα της πεζοπορίας. Σύνολο 24χλμ. περίπου 10 ώρες.
 • Ημέρα 3η – Τρίτη 3 Μαΐου
  Από το Μυξόρουμα και την Αγία Πελαγία, μέσω του Τίμιου Σταυρού, μέχρι τον Άγιο Ιωάννη. Σύνολο περίπου 19,5 χλμ.
 • Ημέρα 4η – Τετάρτη 4 Μαΐου
  Από την κοιλάδα Κεφαλοπλαγιές, πορεία μέσω ενός φαραγγιού μέχρι τον κάτω Πόρο και μετά στην Αργυρούπολη. Σύνολο, περίπου 20χλμ.
 • Ημέρα 5η – Πέμπτη 5 Μαΐου
  Από την πεδιάδα του Καλλικράτη στα: Μυριοκέφαλα, Ασή Γωνιά, φαράγγι Καλλικράτη, Πατσιανό, Φραγκοκάστελο μέχρι τη Χώρα Σφακίων. Σύνολο, περίπου 22,5 χιλιόμετρα.
 • Ημέρα 6η – Παρασκευή 6 Μαΐου
  Από τον Άγιο Ιωάννη μέχρι το γραφικό μονοπάτι του Λουτρού. Επιστροφή με πλοίο μέχρι τη Χώρα Σφακίων. Σύνολο, περίπου 24 χιλιόμετρα.
 • Ημέρα 7η – Σάββατο 7 Μαΐου
  Από τη Χώρα Σφακίων με το πούλμαν μετάβαση στην Κνωσό.

in.gr Ταξίδια,Οι Φίλοι της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής

Sports in

Μοράτα: «Η εμπιστοσύνη του Ιμπραΐμοβιτς και του Φονσέκα με έκαναν να πάω στη Μίλαν»

O Άλβαρο Μοράτα μίλησε για τη μετακίνησή του στην Μίλαν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024