Αναστέλλεται από το ΙΚΑ η αναγκαστική είσπραξη από οφειλέτες που εντάσσονται σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού
Την αναστολή λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες του ΙΚΑ οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 48 του ν. 3943/2011, ζητεί από τα Υποκαταστήματα, με την υπ. αρ. Ε33/136 29/4/2011 εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
Κωστούλας Γεώργιος
Την αναστολή λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες του ΙΚΑ οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 48 του ν. 3943/2011, ζητεί από τα Υποκαταστήματα, με την υπ. αρ. Ε33/136 29/4/2011 εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο η διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ν. 3943/2011 μπορούν να ενταχθούν όσοι οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές για χρονικές περιόδους απασχόλησης μέχρι την 31/12/2010, συμπεριλαμβανομένου και του Δώρου Χριστουγέννων 2010.
Για όσους εντάσσονται σε διακανονισμό ή σε ρύθμιση προβλέπεται η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.
Στους οφειλέτες οι οποίοι τηρούν τους όρους διακανονισμού χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, δίμηνης διάρκειας, χωρίς καμία παρακράτηση (σε ποσό ή ποσοστό).
Όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση αντιμετωπίζουν τη λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος τους, όπως οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.
Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι, «για τους οφειλέτες που δεν θα υπαχθούν σε διακανονισμό ή σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών ή εκπέσουν των δικαιωμάτων αυτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα πρέπει να προβαίνουν άμεσα και κατά σειρά προτεραιότητας στη λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων των νομικών προσώπων και των κατά νόμο υπευθύνων τους, καθώς και σε κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευρώπη: Ο Τσίπρας έβαλε το δίλημμα: Με τον Μερτς ή με τον Σάντσεθ
- Σάκκαρη – Τάγκερ 2-0: Άνετη πρόκριση για τη Μαρία στους «32» του Indian Wells
- Θα παντρευτούν τελικά οι Lady Gaga και Michael Polansky;
- Η Εθνική Γυναικών νίκησε εύκολα με 2-0 τα Νησιά Φερόε και έκανε το 2/2
- Γιαντράν – Παναθηναϊκός 4-5 πεν. (22-22 κ.δ): Στους «8» του Euro Cup το «τριφύλλι»!
- Νετανιάχου: Έχουμε μεθοδικό σχέδιο, με πολυάριθμες εκπλήξεις, για να επιτρέψουμε την αλλαγή στο Ιράν
