Με νέα υποβάθμιση της Ιαπωνίας προειδοποιεί η Standard & Poor’s
Με νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας προειδοποίησε σήμερα, Τετάρτη του Πάσχα, ο οίκος Standard &Poor’s, αναθεωρώντας σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές αξιολόγησης της ασιατικής χώρας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η υποβάθμιση των προοπτικών αντανακλά την προοπτική υποβάθμισης της αξιολόγησης της χώρας εάν η δημοσιονομική της θέση επιδεινωθεί πέραν του αναμενόμενου λόγω της κρίσης.
Με νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας προειδοποίησε σήμερα, Τετάρτη του Πάσχα, ο οίκος Standard &Poor’s, αναθεωρώντας σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές αξιολόγησης της ασιατικής χώρας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η υποβάθμιση των προοπτικών αντανακλά την προοπτική υποβάθμισης της αξιολόγησης της χώρας εάν η δημοσιονομική της θέση επιδεινωθεί πέραν του αναμενόμενου λόγω της κρίσης.
Η Standard &Poor’s εκτιμά πως τα κόστη από την τριπλή καταστροφή θα αυξήσουν το δημόσιο έλλειμμα άνω των εκτιμήσεων, ήτοι κατά 3,7% του ΑΕΠ έως το 2013 και υπολογίζει ότι το κόστος ανοικοδόμησης θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 50 τρισ. γεν.
Σημειώνεται πως στις 28 Ιανουαρίου η Standard &Poor’s είχε μειώσει στην κατηγορία ΑΑ- από ΑΑ την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας στερείται «συνεπούς στρατηγικής» για την αντιμετώπιση του διογκούμενου κρατικού χρέους.
Ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης είχε διατηρήσει σταθερές τις προοπτικές, εστιάζοντας στο ισχυρό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας με το εξωτερικό και την ευελιξία που παρέχει ο διεθνής ρόλος του γεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν – «Δεν ξέρω αν αξίζουν συμφωνία» λέει ο Τραμπ
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442