Επαναγορά του ελληνικού χρέους προτείνει σύμβουλος της Μέρκελ
Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της και η επαναγορά ομολόγων είναι μια ενδεχόμενη λύση, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο ο Λαρς Φελντ. Πρόκειται για καθηγητή του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, ο οποίος από τις 30 Μαρτίου είναι μέλος του οικονομικού συμβουλίου της Καγκελαρίας.
Καψύλης Αλέξανδρος
Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της και η επαναγορά ομολόγων είναι μια ενδεχόμενη λύση, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ Λαρς Φελντ, ο οποίος από τις 30 Μαρτίου είναι και μέλος του οικονομικού συμβουλίου της Καγκελαρίας.
«Η επαναγορά μετοχών μέσω ενός ευρωπαϊκού θεσμού δεν συνιστά χρεοκοπία» υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, συμπληρώνοντας ότι «ένας άλλος τρόπος για να ελαφρύνει το βάρος του χρέους είναι να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να το αποπληρώσει».
Ο νεοδιορισθείς σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε την πάγια γερμανική θέση ότι «μια αναδιάρθρωση έχει νόημα αν συμμετέχουν σε αυτήν και οι ιδιώτες πιστωτές».
Ο Φελντ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «πιθανότατα δεν θα έχει μεγάλες συνέπειες για τις γερμανικές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα».
Υποστήριξε μάλιστα ότι οι γερμανικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.
Ο καθηγητής είπε συγκεκριμένα: «Ένα χρόνο μετά τη διάσωση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι επενδυτές πρέπει να αναγνωρίσουν ότι οφείλουν να μοιράζονται το κόστος σε περιπτώσεις που κάποια χώρα υπερφορτώνεται με χρέη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442