Από τις 29 Απριλίου ο νέος τρόπος παρακράτησης του φόρου για τις μετοχές
Από τις 29 Απριλίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται η νέα διαδικασία παρακράτησης και απόδοσης του φόρου 2 τοις χιλίοις που επιβάλλεται από την 1η Απριλίου στην πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών ή σε αλλοδαπά Χρηματιστήρια.
Κώτσης Βασίλειος
Από τις 29 Απριλίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται η νέα διαδικασία παρακράτησης και απόδοσης του φόρου 2 τοις χιλίοις που επιβάλλεται από την 1η Απριλίου στην πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών ή σε αλλοδαπά Χρηματιστήρια.
Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών, επειδή η ψήφιση του σχετικού νόμου ολοκληρώθηκε στις 29 Μαρτίου 2011 και κυρίως ότι για την εφαρμογή του απαιτείται η προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων των θεσμικών επενδυτών και θεματοφυλάκων, γίνεται δεκτό ότι για συναλλαγές που διενεργούνται μέχρι 29 Απριλίου 2011 εξακολουθεί να εφαρμόζεται η διαδικασία παρακράτησης και απόδοσης του φόρου που ίσχυε πριν την ψήφιση του νέου νόμου.
Ο συντελεστής φόρου 2‰ (από 1,5 τοις χιλίοις που ίσχυε πριν την 1η Απριλίου) εφαρμόζεται για πωλήσεις μετοχών εισηγμένων στο ΧΑ ή σε αλλοδαπό χρηματιστήριο ή σε άλλο διεθνώς αναγνωρισμένο χρηματιστηριακό θεσμό που πραγματοποιούνται από 1η Απριλίου 2011 και μετά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Ουκρανία: Κύμα διαδηλώσεων για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- «Εισβολή» κινεζικών αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442