Σώοι 300 μετανάστες που ναυάγησαν στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη Λιβύη
Περίπου 300 μετανάστες από Σομαλία, Σουδάν και Μπαγκλαντές, οι οποίοι επιχειρούσαν να διαφύγουν από τη Λιβύη προς τις ευρωπαϊκές ακτές, διέσωσε η ακτοφυλακή της Τυνησίας, καθώς το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν έμπασε νερά. Παράλληλα, βρέθηκαν οι σοροί 12 Τυνήσιων μεταναστών που πνίγηκαν μετά τη βύθιση του πλοιαρίου που τους μετέφερε στο ιταλικό νησί της Μεσογείου, Λαμπεντούζα.
Περίπου 300 μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούσαν να διαφύγουν από τη Λιβύη προς τις ευρωπαϊκές ακτές, διέσωσε η ακτοφυλακή της Τυνησίας καθώς το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν έμπασε νερά.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΡ, που επικαλέστηκε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, οι μετανάστες είχαν παραληφθεί από το σημείο όπου αποπλέουν πλοιάρια με παρόμοιο προορισμό, στην πόλη Ρας Τζεντίρ, στα σύνορα ανάμεσα στην Τυνησία και τη Λιβύη.
Εκεί έχουν καταφύγει χιλιάδες μετανάστες από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη τον περασμένο μήνα, όπως επίσης και στην Μπεν Γκουερντάν, μία άλλη πόλη στα νότιο-ανατολικά της χώρας όπου κλείνονται και οι συμφωνίες για τη μετακίνηση των παράνομων μεταναστών.
«Οι δυνάμεις της ακτοφυλακής στην πόλη Σφάξ διέσωσαν περίπου 300 μετανάστες από τη Σομαλία, το Σουδάν και το Μπαγκλαντές, μετά από αγωνιώδεις εκκλήσεις από μέρους τους την Τετάρτη, καθώς στο σκάφος τους σημειωνόταν εισροή υδάτων» ανέφερε το ΤΑΡ. Πάντως δεν διευκρινίστηκε από ποιό σημείο απέπλευσαν στη Λιβύη.
Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας δήλωσε ότι ανακαλύφθηκαν οι σοροί 12 Τυνήσιων παράνομων μεταναστών, που πνίγηκαν μετά τη βύθιση του πλοιαρίου, που τους μετέφερε στο ιταλικό νησάκι της Μεσογείου Λαμπεντούζα. Στο πλοιάριο επέβαιναν 30 μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί από το νησί της Τυνησίας Κερκενά.
«Η ακτοφυλακή στο Σφαξ, έσωσε δύο νεαρά άτομα από τους 30 που είχαν επιβιβαστεί στο σκάφος που ναυάγησε» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Η Ιταλία πρόκειται να ενισχύσει με υλικό αξίας 80 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει βοήθεια και εξοπλισμό, την Τυνησία για να τη βοηθήσει να σταματήσει τη ροή παράνομων μεταναστών από τις ακτές της προς την ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, την περασμένη εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442