Ανοικτό το ενδεχόμενο φθηνότερων διοδίων πριν από το Πάσχα
Το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των διοδίων ακόμη και πριν από το Πάσχα άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει σήμερα τις ανακοινώσεις, αν και η πλευρά των τραπεζών το ήθελε» ανέφερε ο υφυπουργός, λέγονατς πως την επόμενα εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι σχετικές προτάσεις.
Ψυχογιός Βασίλης
Το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των διοδίων ακόμη και πριν από το Πάσχα άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.
«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει σήμερα τις ανακοινώσεις, αν και η πλευρά των τραπεζών το ήθελε. Εμείς, την επόμενη εβδομάδα, θα δημοσιοποιήσουμε το σύνολο των προτάσεών μας. Συνεχίζω να πιστεύω ότι την άλλη εβδομάδα μπορεί να υπάρξει και συμφωνία», δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Μαγκριώτης.
Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι το Δημόσιο έχει λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που ετέθησαν ενώ επιταχύνθηκαν οι απαλλοτριώσεις, λύθηκαν προβλήματα χρηματοδότησης του Δημοσίου και της ΕΕ και θεσπίσθηκαν ρυθμίσεις για το θέμα της καταβολής των διοδίων.
«Στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των τραπεζών και των παραχωρησιούχων έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των διοδίων και τη λύση των τεχνικών προβλημάτων», σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει ότι οι εργασίες στα εργοτάξια σταματούν, επειδή «οι τράπεζες διακόπτουν τη χρηματοδότηση των έργων και αυτό δεν είναι ευθύνη του δημοσίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442