Την ανηφόρα παίρνουν ξανά οι τιμές του πετρελαίου
Άνοδο έως 2,4% σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η κλιμάκωση της βίας στο Μπαχρέιν αναζωπυρώνει τους φόβους για ενδεχόμενα προβλήματα στην προσφορά από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Κωστούλας Γεώργιος
Άνοδο έως 2,4% σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η κλιμάκωση της βίας στο Μπαχρέιν αναζωπυρώνει τους φόβους για ενδεχόμενα προβλήματα στην προσφορά από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Ενδεικτική απ’ αυτή την άποψη είναι η δήλωση του Ρώσου υπουργού Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν, ότι οι τιμές ίσως εκτιναχθούν στα 150 με 200 δολάρια, προσθέτοντας ότι αυτή η άνοδος θα είναι «κερδοσκοπική και βραχυπρόθεσμη».
Η τιμή του αργού πετρελαίου, στα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου, ενισχύθηκε έως 2,06 δολάρια στα 99,24 δολάρια το βαρέλι, για να υποχωρήσει αργότερα στα 98,91.
Την Τρίτη, έκλεισε στα 97,18 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου. Σε ετήσια βάση, είναι υψηλότερα κατά 20%.
Το Μπρεντ σκαρφάλωσε έως τα 111,09 δολάρια, για να υποχωρήσει αργότερα στα 110,45 δολάρια με κέρδη 1,8%.
Την Τρίτη, σημείωσε τις υψηλότερες απώλειες από τις 4 Φεβρουαρίου, κατά 4,5% στα 108,52 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ-Ρωσία: H σπάνια συμφωνία Μόσχας – Ουάσινγκτον σε θέματα παγκόσμιας πολιτικής και η «βόμβα» Τραμπ Τζούνιορ
- Kaspersky: Ωριμάζει η αγορά της κυβερνοασφάλειας – Πάνω από 9 στους 10 υιοθετούν λύση ασφαλείας
- Ηλεία: Έρευνες για τον εντοπισμό 63χρονου αγνοούμενου στα Κρέστενα – Εξαφανίστηκε από το απόγευμα του Σαββάτου
- Το 1924 ο Ιάκωβος Συρίγος ίδρυσε το ισόγειο κατάστημά του σε ένα διώροφο νεοκλασικό της οδού Πατησίων
- Νέα πυρά Μασκ κατά ΕΕ μετά το πρόστιμο στο X: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι Δημοκρατία, αλλά γραφειοκρατία
- Λάρισα-Παναθηναϊκός 2-2: Ο Μλαντένοβιτς «κρέμασε» το Τριφύλλι
