Πατατοσαλάτα
Πατατοσαλάτα (μερίδα μία)
Υλικά
ωμές πατάτες
-½ φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
-½ μικρή κόκκινη ή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
-1 μικρό ραπανάκι κομμένο σε φετούλες
-1 κουταλιά γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ντρέσινγκ
-1 κουταλιά γλυκού μαγιονέζα
-1 κουταλιά σούπας άπαχο γιαούρτι
-½ κουταλιά ξίδι
-Λίγο αλάτι
-Λίγη σκόνη μουστάρδας
-½ κουταλάκι άνηθο
-Λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Σε
ένα μπολ ανακατεύετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τα ραπανάκια και
το μαϊντανό. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ, τα ‘χτυπάτε’ ελαφρά με
ένα πιρούνι και το ρίχνετε στην σαλάτα ανακατεύοντας ελαφρά. Ραντίζετε την σαλάτα
με το μαϊντανό. Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν
σερβιριστεί.
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 190 |
| Πρωτεΐνες | 5,4gr |
| Λίπος | 4,3gr |
| Υδατάνθρακες | 32,3gr |
| Χοληστερίνη | 3mg |
health.in.gr
- Σίγουρος ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αν δεν έχω τραυματισμούς, θα φτάσω σίγουρα τα 1.000 γκολ»
- Βρετανία: Καμία νέα γεώτρηση στη Βόρεια Θάλασσα – Ιστορική κατάρρευση για τη Βρετανία
- Μπράγκα – Μπενφίκα 2-2: «Πέταξε» δύο βαθμούς η ομάδα του Μουρίνιο, μοίρασε ασίστ ο Παυλίδης (vid)
- Μεξικό: Δεκαπέντε τραυματίες από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]
- Πέθανε ο Λούις Γκέρστνερ – Ποιος είναι ο άνθρωπος που ανέστησε την IBM

