Κοτόπουλο της Λίτας
Κοτόπουλο της Λίτας (μερίδα μία)
Υλικά
ωμό κοτόπουλο (με κόκαλο και πέτσα)
-4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
-50γρ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
-1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
-1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
-Πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση
«Μαρινάρετε» το κοτόπουλο σε σκεύος πιρέξ με τη σόγια, το λεμόνι, το κρεμμύδι
και το σκόρδο, μία έως τρεις ώρες. Κατόπιν προσθέτετε το αλατοπίπερο και το
ψήνετε μαζί με τη μαρινάδα στο γκριλ 30 έως 40 λεπτά (ή το βάζετε σε φούρνο
μικροκυμάτων).Τρώγεται αφού αφαιρεθεί το ορατό λίπος.
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 270 |
| Πρωτεΐνες | 42,5gr |
| Λίπος | 8,1gr |
| Υδατάνθρακες | 6,6gr |
| Χοληστερίνη | 100mg |
health.in.gr
- Τραγωδίες από χιονοστιβάδες στα ελληνικά βουνά – Από τα Βαρδούσια έως τα Λευκά όρη
- Euroleague: Αποκλειστικό που δεν είναι αποκλειστικό για την Μπασκόνια
- Δύο ελικόπτερα που μετέφεραν ασθενείς φέρεται να συγκρούστηκαν πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ [βίντεο]
- Σουρινάμ: Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά του
- ΚΕΔ: Χάνει και το αβαντάζ των ξένων διαιτητών
- Τα δύο γεγονότα που «σκοτείνιασαν» τα Χριστούγεννα του Καρόλου Ντίκενς
