Κοτοπιτάκια (εικοσιπέντε κομμάτια )

Υλικά

-450 γρ. φιλέτο
κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
-½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
-1 κουταλιά ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
-½ κουταλάκι ρίγανη
-1 κουταλάκι αλάτι
-10 κομμάτια φύλλο κρούστας του εμπορίου
-3 κουταλιές σούπας λιωμένη μαργαρίνη

Εκτέλεση

Κόψτε σε πολύ μικρά κομματάκια το κοτόπουλο. Αναμίξετε το λάδι, το χυμό λεμονιού,
το σκόρδο, τον μαϊντανό, την ρίγανη και το αλάτι μέσα σε ένα μπολ. Προσθέστε
το κοτόπουλο και ανακατέψτε το καλά για να σκεπαστεί με το μίγμα. Σκεπάστε το
και βάλτε το στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους
175 βαθμούς. Αλείψτε ένα φύλλο με λίγη μαργαρίνη. Τοποθετείστε δεύτερο φύλλο
από πάνω. Κόψτε το σε 5 κοντές λωρίδες, σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τοποθετείστε
ένα κουταλάκι από την γέμιση με το κοτόπουλο κοντά στην άκρη κάθε λωρίδας. Τυλίξτε
το με την υπόλοιπη λωρίδα. Η γέμιση φουσκώνει στο ψήσιμο, γι’ αυτό μην το τυλίξετε
σφικτά. Βάλτε τα κοτοπιττάκια σε λαδόκολλα. Επαναλάβατε την ίδια διαδικασία
και με τα υπόλοιπα φύλα. Αλείψετε το κάθε κομμάτι με την υπόλοιπη μαργαρίνη
πριν από το ψήσιμο. Ψήνονται επί 15-20 λεπτά.

Σύσταση μίας μερίδας
Θερμίδες 178
Πρωτεΐνες 7,4gr
Λίπος 3,2gr
Υδατάνθρακες 30,0gr
Χοληστερίνη 9mg

health.in.gr