Φαλαφέλ
Φαλαφέλ (μερίδες έξι)
Υλικά
-500γρ. φασόλια ξερά
-2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός
-1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένος άνηθος
-1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
-Μιάμιση κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
-2 ξερά κρεμμύδια ξυσμένα
-1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
-1 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουσκεύετε τα φασόλια σε κρύο νερό με λίγη σόδα για 24 ώρες και μετά τα ξεφλουδίζετε.
Στραγγίζετε τα φασόλια καλά από το νερό τους και τα λιώνετε στο μπλέντερ μαζί
με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το λάδι. Ζυμώνετε λίγο το μείγμα και το αφήνετε
να μείνει τουλάχιστον μισή ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε. Πλάθετε μεγάλους κεφτέδες
(διαμέτρου περίπου πέντε εκατοστών) και τους τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο,
ώσπου να πάρουν βαθύ καστανό χρώμα. (Το λάδι για το τηγάνισμα δεν περιλαμβάνεται
στα περιγραφόμενα υλικά.)
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 405 |
| Πρωτεΐνες | 18,3gr |
| Λίπος | 12,5gr |
| Υδατάνθρακες | 54,7gr |
| Χοληστερίνη | 0mg |
health.in.gr
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
- Δεν θέλει κόπο: 20 λεπτά περπάτημα την μέρα κάνουν τη διαφορά
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
- Γκέινορ, Σταλόνε, Kiss και Κρόφορντ: Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν σε ένα Kennedy Center που αλλάζει
- Επιστροφή στα παιδικά χρόνια: Επτά χόμπι από τα παλιά που αξίζει να δοκιμάσουμε ξανά

