Αρακάς λαδερός (μερίδες έξι)

Υλικά

-1 κιλό αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
-1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
-2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
-2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-1 ματσάκι μαϊντανός
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-20 κόκκοι μαύρο πιπέρι
-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας

Εκτέλεση

Σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο
μαϊντανό για τρία, τέσσερα λεπτά. Επειτα προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον
αρακά και το χυμό της ντομάτας, μαζί με μισό φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα
και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί για 60-80 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 270
Πρωτεΐνες 11gr
Λίπος 11gr
Υδατάνθρακες 30gr
Χοληστερίνη 0mg

health.in.gr