Αγκινάρες με σάλτσα μουστάρδας (μερίδες τέσσερις)

Υλικά

-800γρ. καρδιές
αγκινάρας φρέσκες ή κατεψυγμένες
-1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
-2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα
-2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις αγκινάρες και τις σουρώνετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρασί,
το σκόρδο, το λεμόνι, το λάδι και τη σκόνη μουστάρδας. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε
να σιγοβράσουν 15 λεπτά. Περιχύνετε προσεκτικά τις αγκινάρες με τη σάλτσα και
τις γαρνίρετε με μαϊντανό.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 240
Πρωτεΐνες 5,6gr
Λίπος 14,9gr
Υδατάνθρακες 17,8gr
Χοληστερίνη 0mg

health.in.gr