Αγκινάρες με σάλτσα μουστάρδας
Αγκινάρες με σάλτσα μουστάρδας (μερίδες τέσσερις)
Υλικά
αγκινάρας φρέσκες ή κατεψυγμένες
-1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
-2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα
-2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις αγκινάρες και τις σουρώνετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρασί,
το σκόρδο, το λεμόνι, το λάδι και τη σκόνη μουστάρδας. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε
να σιγοβράσουν 15 λεπτά. Περιχύνετε προσεκτικά τις αγκινάρες με τη σάλτσα και
τις γαρνίρετε με μαϊντανό.
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 240 |
| Πρωτεΐνες | 5,6gr |
| Λίπος | 14,9gr |
| Υδατάνθρακες | 17,8gr |
| Χοληστερίνη | 0mg |
health.in.gr
- Οι φόροι που απομυζούν τα νοικοκυριά και αυξάνουν τα έσοδα
- Υπογράφει στην Εφές ο Λάσο, προς Παρτιζάν ο Πενιαρόγια
- Το μίσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη θεσμική κανονικότητα
- «Κατηγορώ» του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τον αγροτικό τομέα – Θεσμική πρωτοβουλία ετοιμάζει η Χαριλάου Τρικούπη
- Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ αποκλειστικά στο εξώφυλλο του Grace: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Το μέλλον των πόλεων περιλαμβάνει ρομπότ-ταξί – Οδική ουτοπία ή κόλαση;



