Τρίτο χρυσό για Φελπς, πανελλήνιο ρεκόρ για τον Αραμπατζή
Οι καλές εμφανίσεις συνεχίζονται για τον Μάικλ Φελπς στο Γκραν Πρι της Ιντιανάπολις. Ο κάτοχος 14 χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων, μετά τις πρωτιές στα 200 μ. ελεύθερο και στα 100 μ. πεταλούδα την πρώτη ημέρα των αγώνων, κατέκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. πεταλούδα. Στην ίδια κούρσα, αγωνιστίστηκε και ο Έλληνας κολυμβητής Ανέστης Αραμπατζής, ο οποίος πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με επίδοση 1:59.24, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ.
Οι καλές εμφανίσεις συνεχίζονται για τον Μάικλ Φελπς στο Γκραν Πρι της Ιντιανάπολις. Ο κάτοχος 14 χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων, μετά τις πρωτιές στα 200 μ. ελεύθερο και στα 100 μ. πεταλούδα την πρώτη ημέρα των αγώνων, κατέκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. πεταλούδα.
Ο χρόνος του Αμερικανού ήταν 1:55.34, αφήνοντας δεύτερο τον Βραζιλιάνο, Κάιο Αλμέιδα, ο οποίος μετρούσε τρεις νίκες στη διοργάνωση, με 1:55.85 και τρίτο τον Γου Πενγκ από την Κίνα με 1:57.86.
Στην ίδια κούρσα, αγωνιστίστηκε και ο Έλληνας κολυμβητής Ανέστης Αραμπατζής, ο οποίος πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με επίδοση 1:59.24, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο αθλητής του Ηρακλή «κατεβαίνει» τα δύο λεπτά.
Ο Αραμπατζής σπουδάζει στις ΗΠΑ, στο Κολλέγιο της Αλαμπάμα και είχε την ευκαιρία να κολυμπήσει δίπλα στον Μάικλ Φελπς, κερδίζοντας μια ακόμη σπουδαία εμπειρία.
Στα 50μ. ελεύθερο γυναικών, η Κρίστελ Βουρνά -σπουδάζει στο ίδιο πανεπιστήμιο- πήρε την όγδοη θέση με 25.96, πολύ κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (25.92 από πέρυσι).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
- «Κίτρινος πυρετός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Τα στατιστικά της «απόβασης» στο… «ελληνικό καλάθι»
- Νέο ξέσπασμα του Αντετοκούνμπο: «Είμαι εδώ, μην μου κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι ασέβεια…» (vid)
- Κρήτη: Μεθυσμένος άνδρας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε – Τη σορό του εντόπισαν πολίτες
- Πώς η κουλτούρα και τα social media γίνονται ο «Δούρειος Ίππος» της ακροδεξιάς
- Γερμανία: Υπέρ της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος τέσσερις στους πέντε πολίτες
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (28/12): Δράση με Premier League και Κόπα Άφρικα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442