Σε τροχιά σοβαρών πολιτικών εξελίξεων φαίνεται ότι μπαίνει η χώρα, μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς την Τρίτη.

Η ατζέντα της συνάντησης αφορά τις εξελίξεις στην Ευρώπη σχετικά με την χρηματοοικονομική κρίση, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια προκειμένου να πείσει τα κόμματα για την επίτευξη μίας μίνιμουμ συναίνεσης για τη συνέχεια.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις συνομιλίες που θα έχει με τον Νικολά Σαρκοζί την Πέμπτη στο Παρίσι, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες που είχε στο Βερολίνο με την Άγκελα Μέρκελ, για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 11 Μαρτίου και κυρίως για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το διήμερο 24-25 Μαρτίου.

Στη γαλλική πρωτεύουσα ο κ.Παπανδρέου θα επιδιώξει να παίξει ένα από τα τελευταία του «χαρτιά», προκειμένου να δείξει στον γάλλο πρόεδρο ότι είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί τους όρους του γαλλογερμανικού συμφώνου ανταγωνιστικότητας, εφόσον υπάρξουν κάποια βήματα από τους ισχυρούς της Ευρώπης στο θέμα του μηχανισμού στήριξης, του ευρωομολόγου και της επιβολής φόρων επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Στον πυρήνα της συζήτησης όμως θα βρίσκονται δύο θέματα επείγουσας προτεραιότητας για την Ελλάδα: η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και οι όροι που θα την συνοδεύουν, δηλαδή το επιτόκιο.

Πάντως, δε λείπουν και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές που λένε πως; εάν ο πρωθυπουργός συναντήσει ένα τείχος άρνησης μπροστά του την Τρίτη, τότε θα προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση για πολιτική που οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο