Σε μονομαχία μεταξύ των δύο οδηγών της εργοστασιακής Citroen, Sebastien Ogier και Sebastien Loeb, εξελίσσεται το Ράλι Μεξικού 2011 μετά την πρώτη μέρα του 2ου αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Οι δύο Γάλλοι εναλλάσσονταν στην κορυφή και απέκτησαν προβάδισμα 1:22’’ από τον τρίτο Mikko Hirvonen, ο οποίος έχανε πάρα πολύ χρόνο στις Ειδικές Διαδρομές εκκινώντας πρώτος –λόγω της νίκης του στο Ράλι Σουηδίας- και καθυστερώντας καθώς καθάριζε το δρόμο.

Ο ομόλογος του Φινλανδού στην εργοστασιακή Ford, Jari Matti Latvala, βρίσκεται στην 4η θέση – αλλά με διαφορά σχεδόν τριών λεπτών, καθώς ένα κλατάρισμα στο πρωινό loop των ειδικών τον έριξε στην 9η θέση, πριν ανελιχθεί ξανά στην κατάταξη στις απογευματινές ειδικές.

Ο Sebastien Ogier κινδύνευσε να δεχθεί μεγάλη ποινή ή ακόμη και να αποκλειστεί από τον αγώνα, διότι στο μεσημβρινό Service Park έκανε λάθος και αντί να κατευθυνθεί στο χώρο ανασυγκρότησης, μπήκε κατ’ ευθείαν στο Service της Citroen. Οι αγωνοδίκες, μελετώντας το συμβάν, αποφάσισαν να μην επιβάλλουν ποινή στον Γάλλο.

Στη μάχη της νίκης –με διαφορά 18 δευτερολέπτων από την κορυφή- βρισκόταν και ο Petter Solberg, όμως το Citroen DS3 WRC παρουσίασε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα που κόστισε στον Νορβηγό πάνω από επτά λεπτά και του στέρησε κάθε ελπίδα για μια θέση στο βάθρο. Ο πρώην πρωταθλητής ήλπιζε ότι με την ευνοϊκή 3η θέση εκκίνησής του στις Ειδικές του 2ου σκέλους, είχε ελπίδες ακόμα και για τη νίκη.

Μηχανικά προβλήματα αντιμετώπισαν οι Matthew Wilson και Ken Block, ενώ ο Evgeny Novikov συνεχίζει την εντυπωσιακή του επιστροφή στο σπορ με τη Stobart Ford, διατηρώντας την 5η θέση. Ο ομόλογός του, Mads Ostberg, βρίσκεται εκτός δεκάδας εξαιτίας κλαταρίσματος στο πρωινό loop.

WRC – ΡΑΛΙ ΜΕΞΙΚΟΥ 2011
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Μετά την 1η μέρα)

1. Ogier (Citroen) 1:27:22.3
2. Loeb (Citroen) +2.3
3. Hirvonen (Ford) +1:22.2
4. Latvala (Ford) +2:53.6
5. Novikov (Stobart Ford) +3:04.0
6. H. Solberg (Stobart Ford) +3:16.5
7. Kuipers (Ferm Ford) +5:06.8
8. Al Attiyah (Barwa Ford) +5:15.2
9. Tanak (MM Ford) +5:42.2
10. Prokop (Czech Ford) +6:07.8

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο