«Μουσική Ελλάδα της Διασποράς»
Τα έργα θα ερμηνεύσει η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του μόνιμου αρχιμουσικού της Αλέξανδρου Μυράτ και τη σύμπραξη τριών σπουδαίων σολίστ: του Δημήτρη Δεσύλλα (κρουστά), του Γιώργου Παναγιωτίδη (βιολί) και του Τάσου Πάππα (πιάνο).
Στο γενικότερο πνεύμα του κύκλου «Μετατροπίες» που στόχο έχει να προτείνει στο κοινό ποικίλους, εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τη μουσική, στις 7.00 το απόγευμα την ημέρα της συναυλίας οι συνθέτες Μηνάς Μπορμπουδάκης και Χρήστος Χατζής, ο αρχιμουσικός Αλέξανδρος Μυράτ και ο μουσικολόγος Ηλίας Γιαννόπουλος παρουσιάζουν και σχολιάζουν τα έργα του προγράμματος στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη».
Η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
Μέγας χορηγός της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής για την περίοδο 2011-2013 είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
Χορηγός του κύκλου «Μετατροπίες» είναι ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Οι τιμές για τη συναυλία είναι € 7 (φοιτητικά), € 19 και € 30
Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το in.gr
- Άργος Ορεστικό: Διέρρηξαν το 2ο δημοτικό σχολείο – Σημαντική λεία για τους δράστες
- Τραγωδίες από χιονοστιβάδες στα ελληνικά βουνά – Από τα Βαρδούσια έως τα Λευκά όρη
- Euroleague: Αποκλειστικό που δεν είναι αποκλειστικό για την Μπασκόνια
- Δύο ελικόπτερα που μετέφεραν ασθενείς φέρεται να συγκρούστηκαν πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ [βίντεο]
- Σουρινάμ: Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά του
- ΚΕΔ: Χάνει και το αβαντάζ των ξένων διαιτητών
