
Έφεση κατά της απόφασή για έκδοσή του στη Σουηδία κατέθεσε ο Τζούλιαν Ασάνζ
Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ κατέθεσε την Πέμπτη έφεση κατά της απόφασης για την έκδοσή του στη Σουηδία, στο πλαίσιο της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης, ανακοίνωσε η βρετανική δικαιοσύνη.
Σώκου Δαμιανή
Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ κατέθεσε την Πέμπτη έφεση κατά της απόφασης για την έκδοσή του στη Σουηδία, στο πλαίσιο της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης, ανακοίνωσε η βρετανική δικαιοσύνη.
Οι συνήγοροι του Αυστραλού κατέθεσαν επισήμως την έφεση, διευκρίνισε εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Λονδίνου στο οποίο κατατέθηκε η προσφυγή, όμως η ημερομηνία που θα εκδικαστεί η υπόθεση δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Δικαστήριο του Λονδίνου είχε αποδεχθεί στις 24 Φεβρουαρίου το αίτημα έκδοσης, που είχε υποβάλει σε βάρος του Ασάνζ η Σουηδία, όπου δύο γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό. Ο ιδρυτής του WikiLeaks έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είχε παραδοθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη βρετανική αστυνομία, απελευθερώθηκε με εγγύηση εννέα ημέρες αργότερα. Έκτοτε βρίσκεται υπό περιορισμό κατ’ οίκον στην κατοικία ενός φίλου του, σε απόσταση 200 χλμ. από το Λονδίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ανέτοιμοι οι Έλληνες διαιτητές για ντέρμπι, εκτέθηκαν Γκαγκάτσης και Λανουά
- Ζέτα Μακρυπούλια: Στην Επίδαυρο με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, μετά το ΔΘΠ
- Η επόμενη (δύσκολη) αποστολή του Χάνσι Φλικ
- Οργή Γεωργιάδη για τη φωτογραφία με γυναίκα στα social – «Δεν είμαι εγώ, μάλλον είναι AI»
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο με την 43χρονη τραυματισμένη μετά τους πυροβολισμούς στο μπαρ – Πώς συνέβη το επεισόδιο
- Αλλαγές στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Παρελθόν οι Βεζυρτζής, Οικονομίδης, Μπουντούρης


