Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το αγρόκτημα

Το αγρόκτημα «Κάμπος Νεράιδας» στην Φολόη Ηλείας

Το αγρόκτημα της θείας Ελένης και του Δημήτρη, είναι μια κατάθεση ψυχής δύο ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε αυτό και που προσφέρουν απλόχερα τη φιλοξενία και την προσωπική φροντίδα τους. Αν αναζητάτε μια αυθεντική και λιτή διαβίωση μέσα στη φύση, εδώ είναι ο προορισμός σας.

Το αγρόκτημα της θείας Ελένης και του Δημήτρη, είναι μια κατάθεση ψυχής δύο ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε αυτό και που προσφέρουν απλόχερα τη φιλοξενία και την προσωπική φροντίδα τους. Αν αναζητάτε μια αυθεντική και λιτή διαβίωση μέσα στη φύση, εδώ είναι ο προορισμός σας. Άλλωστε η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές, που ο τουρισμός δεν έχει ακόμα αλλοιώσει.

Διαμονή
Στα 30 στρέμματα του κτήματος έχουν κατασκευαστεί 4 αυτόνομα μικρά σπίτια που διαθέτουν τζάκι, χτιστά κρεβάτια, μικρό σαλόνι, μπάνιο αλλά και κουζίνα για κάποιες πρόχειρες λύσεις φαγητού. Η διακόσμηση είναι απλή και λιτή, με ξύλινα ταβάνια με μεγάλα δοκάρια και ξύλινα κουφώματα που δημιουργούν μια χωριάτικη ατμόσφαιρα. Τα τρία σπίτια διαθέτουν ενιαίο χώρο 40 τ.μ ενώ το ένα είναι 60 τ.μ. και διαθέτει και δεύτερο υπνοδωμάτιο. Όλα θυμίζουν ένα σπίτι στο χωριό: λευκές κουρτίνες στα παράθυρα, σεμεδάκια στα κομοδίνα, πλεγμένα με βελονάκι σκεπάσματα της κανάτας του νερού, καρύδια και γλυκό του κουταλιού στο τραπέζι.
Τα σπίτια θερμαίνονται μόνο με το τζάκι
, κάτι που καθιστά την διαμονή σε χαμηλές θερμοκρασίες μια ιδιαίτερη … πρόκληση. Σαφώς καλύτερες εποχές για την παραμονή σας είναι η Άνοιξη και το Φθινόπωρο, όταν η θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ 15 και 30 βαθμών.

Ένας πετρόχτιστος εξωτερικός φούρνος και ψησταριά, τμήμα του πρώτου σπιτιού του 1883, είναι σημείο συνάντησης το καλοκαίρι. Εκεί γίνεται μεγάλο γλέντι όταν ψήνονται τα ντόπια κρέατα και σουβλίζεται το αρνί. Δίπλα στο κτήμα περνάει ο Ενιπέας ποταμός ενώ ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη πηγές και υπόγεια νερά. Το νερό της βρύσης τόσο στα σπίτια όσο και στο χωριό είναι αυτό της πηγής. Τα βράδυ στο αγρόκτημα κυριαρχεί η απόλυτη σιωπή. Οι μόνοι ήχοι που ακούει κανείς είναι τα αηδόνια και τα νερά του ποταμού και το θρόισμα των φύλλων. Είναι ο ιδανικός τόπος για ηρεμία, γαλήνη, ξεκούραση και μελέτη.
Ιδανική θα λέγαμε είναι και η τιμή. Η διαμονή στα σπίτια δεν θα σας στοιχίσει πάνω από 50 €!

Το κτήμα είναι κατάφυτο με δέντρα όπως λεύκες, βελανιδιές αλλά και οπωροφόρα. Υπάρχει «απεριόριστος» χώρος για περιπάτους, ενώ τα παιδιά θα λατρέψουν την άνευ ορίων επαφή με τη φύση. Η Λήδα το υπέροχο θεόρατο, καλοσυνάτο ποιμενικό του αγροκτήματος Νεράιδα θα είναι εκεί φίλος και φύλακας.
Καιρού επιτρέποντος τα βράδυα ο Δημήτρης παίρνει την κιθάρα και δημιουργεί μία μοναδική μελωδική ατμόσφαιρα. Τις καλοκαιρινές νύχτες με φεγγάρι τα τραγούδια είναι οι μοναδικοί ήχοι που καλύπτουν τα νερά του Ενιπέα.

Το σπιτικό φαγητό της κυρίας Ελένης
Στο αγρόκτημα θα γευτείτε σπιτικό, παραδοσιακό, νόστιμο και αγνό φαγητό. Αυτά που καλλιεργούνται στο κτήμα, χωρίς λιπάσματα και χημικά, αποτελούν και τα υλικά για τα φαγητά που φτιάχνει η θεία Ελένη για τους επισκέπτες. Χρησιμοποιούνται τα λαχανικά, τα φρούτα και τα βότανα όπως ρίγανη, θρούμπι, χαμομήλι και τσάι του βουνού. Μπορείτε να δοκιμάσετε σπιτικά τυριά, χυλοπίτες, λαζάνια και ζυμωτό ψωμί. Τα αυγά είναι από τις κότες αγροκτήματος. Αδύνατον να αντισταθεί κανείς στα υπέροχα πρωινά, με τα σπιτικά κέικ και κουλουράκια, το ψωμί που ψήνεται στο τζάκι πασπαλισμένο με αγνό ελαιόλαδο και ρίγανη.
Τα γεύματα είναι μια γευστική πανδαισία. Κόκορας κρασάτος ή αρνάκι κοκκινιστό με χυλοπίτες, πίτες, χοιρινό παστό ή ψητό με θρούμπι, λαδερά, χωριάτικα λουκάνικα, ομελέτες και μοναδικές τηγανητές πατάτες. Δοκιμάστε επίσης το κρασί και το τσίπουρο.

Μαθαίνοντας τα μυστικά της κουζίνας
Η θεία Ελένη είναι πάντα διαθέσιμη να σας μυήσει στα γαστρονομικά μυστικά της. Έτσι θα μάθετε πώς να ζυμώνετε τις χυλοπίτες, πως γίνεται ο κόκορας κρασάτος, πως τηγανίζονται οι πίτες, πως χρησιμοποιείται το θρούμπι, πως παστώνουμε τις ελιές και το χοιρινό, κά.

Επικοινωνία
Το «κουμάντο» του αγροκτήματος το έχει αναλάβει η κυρία Ελένη Βουρλούμη. Για να κλείσετε σπιτάκι, θα επικοινωνήσετε μαζί της.
Ίσως χρειαστεί να έχετε λίγη υπομονή, γιατί η περιοχή δεν διαθέτει και το καλύτερο σήμα κινητής τηλεφωνίας.
Αν είστε μεγάλη παρέα τότε πρέπει να κλείσετε έγκαιρα προκειμένου να σας διατεθούν όλα τα σπίτια που θα χρειαστείτε, δημιουργώντας έτσι, μια εντελώς Prive ατμόσφαιρα! Πιθανόν ιδανικές συνθήκες, σε καταπληκτικές τιμές!

Δραστηριότητες – Αξιοθέατα
Το αγρόκτημα βρίσκεται κοντά σε πολλούς ενδιαφέροντες προορισμούς. Πρώτα απ’ όλα το ίδιο το κτήμα προσφέρεται για περιπάτους. Στα χωριά Λατζόι, Μηλιές και Χελιδόνι, Κρυονέρι μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας, να πιείτε το ουζάκι σας και να φάτε. Η Αρχαία Ολυμπία απέχει μόλις 20 χλμ. Τα ποτάμια, τα δάση αλλά ακόμα και οι παραλίες βρίσκονται σε ακτίνα δράσης, καθιστώντας το χωριό Νεράιδα κομβικό σημείο για την περιοχή.

Πως θα φτάσετε στην Νεράιδα{{{ map }}}
Για τη συντομότερη διαδρομή,ακολουθούμε την Εθνική Οδό με κατεύθυνσητην Τρίπολημέχρι τη σήραγγα του Αρτεμισίου. Στη συνέχεια, πορευόμαστε με κατεύθυνσητην Αρχαία Ολυμπία διά μέσω του Ερύμανθου. Εναλλακτικά, ακολουθούμε την Εθνική Οδόως τον Πύργο.Μετά τον Πύργο, περίπου στα 10 χλμ αφήνουμε την Εθνική και στρίβουμε αριστερά στο σημείο της Παλαιοβαρβάσαινας.Συνεχίζουμε ευθείαμε κατεύθυνση το Λατζόι, διασχίζουμε το χωριό καισυνεχίζουμε πάντα ευθείαμε κατεύθυνσητη Νεράιδα. Στο σημείο που συναντάμε το γεφύρι του ποταμού, στρίβουμε αριστερά ακολουθώντας πάντα τη σήμανσηγια τη Νεράιδα.Συναντάμε το κτήμα 2-3 χλμ πριν φτάσουμε στο χωριό, στο δεξί μας χέρι.

in.gr Αγροτουρισμός,Φάνης Α. Τσαπικούνης

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024