Η Φιλαδέλφεια, πρωταθλήτρια μεταξύ των πιο μολυσμένων πόλεων των ΗΠΑ
Η πόλη της Φιλαδέλφεια, το Μπεϊκερσφίλντ και το Φρέσνο στην Καλιφόρνια, είναι οι πιο τοξικές πόλεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα μελέτη, που ερευνά την ποιότητα του αέρα αλλά και του νερού στις μεγαλουπόλεις.
Τρίγκα Νότα
Η πόλη της Φιλαδέλφεια, το Μπεϊκερσφίλντ και το Φρέσνο στην Καλιφόρνια, είναι οι πιο τοξικές πόλεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα μελέτη, που ερευνά την ποιότητα του αέρα αλλά και του νερού στις μεγαλουπόλεις.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μελέτη, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα forbes.com, η πόλη της Φιλαδέλφεια, όπου έχουν την έδρα τους τουλάχιστον 50 μεγαλοεπενδυτικές εταιρείες, έχει νερό χαμηλής ποιότητας, καθώς και βαρύ φορτίο τοξικών αποβλήτων στην ατμόσφαιρα.
Η Νέα Υόρκη και το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνα, συμπληρώνουν την πεντάδα των πιο επιβαρυμένων πόλεων, από τοξικά απόβλητα, στις ΗΠΑ.
Οι δείκτες, που βοήθησαν την ομάδα που προχώρησε στην καταμέτρηση των στοιχείων, να συντάξουν τη λίστα, αναφέρονται στην ύπαρξη περιοχών αποθήκευσης επικίνδυνων για την υγεία υλικών, στο παρατηρητήριο της ποιότητας του εισπνεόμενου αέρα, στο παρατηρητήριο τοξικών αποβλήτων και στη μέτρηση του ποσοστού των επικίνδυνων υλικών, που ανακυκλώνονται πριν αποβληθούν ή όχι, από τις τοπικές βιομηχανίες.
«Πάντως, επειδή μία πόλη παρουσιάζει υψηλή τοξική διάχυση, αυτό δεν οδηγεί αυτόματα στο συμπέρασμα ότι οι κάτοικοί της διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο προσβολής από καρκινοπάθειες, που σχετίζονται με την ύπαρξη τοξικών παραγόντων», αναφέρεται στην έρευνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442