
Στις διοικήσεις των ποδοσφαιρικών σωματείων ρίχνει ευθύνες ο Χ.Παπουτσής
Eυθύνες στις διοικήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων που επιτρέπουν, όπως είπε, βίαιες πράξεις από οπαδούς τους, καταλόγισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα στον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Για τα επεισόδια στο ντέρμπι των «αιωνίων» τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Eυθύνες στις διοικήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων που επιτρέπουν, όπως είπε, βίαιες πράξεις από οπαδούς τους, καταλόγισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα στον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι όλοι οι έλεγχοι από πλευράς Αστυνομίας, έγιναν κανονικά και σύμφωνα με το νόμο, ώρες πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα.
«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι διοικήσεις ποδοσφαιρικών ομίλων ενώ ξοδεύουν τόσα χρήματα δεν μπορούν να ελέγξουν τι φέρνει κάθε φίλαθλος στο γήπεδο», συμπλήρωσε ο κ Παπουτσής.
Το θέμα έθεσε νωρίτερα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνης Γεωργιάδης, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει θέση για τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου.
Για τα επεισόδια στο ντέρμπι των «αιωνίων» τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
«Είναι θλιβερό ότι γίνονται τέτοια επεισόδια σε έναν χώρο αθλητισμού, ότι τέτοιου είδους επεισόδια αμαυρώνουν το όποιο αθλητικό πνεύμα έχει απομείνει στην εποχή του επαγγελματικού αθλητισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε δε ότι τα επεισόδια που έγιναν, είναι μια ευκαιρία και είναι επιβεβλημένο για όλους, και τους αθλητικούς παράγοντες και την πολιτεία, να αναλογιστούν πού πηγαίνουν. Και πρόσθεσε ότι η αρμόδια εισαγγελέας ήδη συλλέγει υλικό και η Δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της, ώστε να τιμωρηθούν όσοι προκάλεσαν επεισόδια.
Για τις συνέπειες που έχουν τέτοια γεγονότα στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι αυτό θα πρέπει να το αναλογιστούμε όλοι μας, ότι δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο από την πολιτεία και ότι υπάρχουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες, οι σύνδεσμοι και μια σειρά από παράγοντες που προφανώς θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι είπε ο Ιτούδης για την ήττα από τη Μονακό και τα play offs της Euroleague
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
- Σανς – Γουόριορς 111-96: Ο Γκριν «πέταξε» εκτός playoffs Κάρι και Γκόλντεν Στέιτ (vids)
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442