Πέθανε αργά το απόγευμα του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος.

Ο πρώην δήμαρχος βρισκόταν σε εκδήλωση στο Καυτανζόγλειο στάδιο για την ονομασία του προπονητηρίου αλμάτων και δρόμου σε «Νίκος Ζαχαριάδης».

Παρά το γεγονός ότι ήταν παρόντες στην εκδήλωση τρεις γιατροί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί.

Ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος έγινε δήμαρχος το 1989 σε αντικατάσταση του Σωτήρη Κούβελα και στη συνέχεια κέρδισε τις εκλόγές του 1990 και του 1998 με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η χώρα και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη έχασαν χθες ένα σπουδαίο άνθρωπο, ένα δημιουργικό πολιτικό, έναν αγωνιστή για τα εθνικά μας δίκαια, μπροστάρη απέναντι στις ανιστόρητες εθνικιστικές κραυγές των γειτόνων μας. Χάνει ένα μεγάλο Μακεδόνα, ένα μεγάλο Έλληνα.

»Ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, ο εργατικός πρώην Δήμαρχος της πόλης και ιστορικός Πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, έφυγε από τη ζωή. Ο αδόκητος χαμός του κάνει φτωχότερο τον πολιτικό και αθλητικό κόσμο και ειδικότερα την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

»Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, τα στελέχη και ο κόσμος της Παράταξης από τις τάξεις της οποίας υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζουν θλίψη για τη μεγάλη απώλεια. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και όλη η Ελλάδα έχασε ένα μεγάλο Έλληνα. Ο Κ. Κοσμόπουλος θα μείνει στη μνήμη μας για το ήθος του, για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και για τη φιλοπατρία του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ