Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Δασικό Χωριό

To Δασικό Χωριό «Κέδρος» στα Τζουμέρκα

Πρόκειται για έναν οικισμό με 20 ξύλινα σπίτια, ο οποίος εκτείνεται σε μία καταπράσινη έκταση 45 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 920 μέτρα, στο χωριό Καταρράκτης στα Τζουμέρκα.

Πρόκειται για έναν οικισμό με 20 ξύλινα σπίτια, ο οποίος εκτείνεται σε μία καταπράσινη έκταση 45 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 920 μέτρα, στο χωριό Καταρράκτης στα Τζουμέρκα.
Όλα τα σπίτια είναι πλήρως εξοπλισμένα και αυτάρκη, με κεντρική θέρμανση, τζάκι, άνετους και ευχάριστους χώρους, μπάνιο και δική τους κουζίνα.
Ο υπαίθριος χώρος είναι όμορφα διαμορφωμένος με πλακόστρωτα δρομάκια και δενδρύλλια, και ασφαλής για μικρά παιδιά.
Δύο ανεξάρτητα κτήρια στον ίδιο χώρο στεγάζουν το εστιατόριο και το καφέ-μπαρ.
Με ορμητήριο τον «Κέδρο» ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τις ομορφιές της γύρω περιοχής και να ψυχαγωγηθεί με δραστηριότητες στη φύση από την TREKKING HELLAS ΗΠΕΙΡΟΥ, όπως πεζοπορία στα Τζουμέρκα, ράφτινγκ στον Άραχθο και τον Καλαρρύτικο, ιππασία, rappel, τοξοβολία κ.ά.

Διαμονή
Η διαμονή στο Δασικό χωριό μπορεί να γίνει σε τρεις τύπους καταλυμάτων: σε δίχωρο σπίτι, σε τρίχωρο σπίτι ή στον ορειβατικό ξενώνα. Η συνολική χωρητικότητα του οικισμού αρχίζει από 64 άτομα (για διαμονή 2 ατόμων ανά υπνοδωμάτιο) και φτάνει στα 120 άτομα, εφόσον χρησιμοποιηθούν επιπλέον οι καναπέδες των σπιτιών μαζί με τον ορειβατικό ξενώνα.

Τα δίχωρα σπίτια (σύνολο 8 σπίτια) έχουν εμβαδόν 48 τ.μ. και αποτελούνται από:
•σαλόνι με τραπεζαρία, τζάκι, ένα διπλό και ένα μονό καναπέ
•ένα υπνοδωμάτιο με ένα διπλό και ένα μονό κρεβάτι
•κουζίνα εξοπλισμένη με ψυγείο και ηλεκτρική κουζίνα
• μπάνιο
Φιλοξενούν έως μία 4μελή οικογένεια

Τα τρίχωρα σπίτια (σύνολο 12 σπίτια) έχουν εμβαδόν 72 τ.μ. και αποτελούνται από:
•σαλόνι με τραπεζαρία, τζάκι, ένα διπλό και δύο μονούς καναπέδες
•ένα υπνοδωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι
•ένα υπνοδωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια
•κουζίνα εξοπλισμένη με ψυγείο και ηλεκτρική κουζίνα
• μπανιό
Ιδανικά για παρέες φίλων, 4 έως 8 ατόμων

Ο ορειβατικός ξενώνας έχει εμβαδόν κοιτώνα 36 τ.μ. και αποτελείται από:
•κοιτώνα με διώροφα κρεβάτια συνολικής χωρητικότητας 18 ατόμων
•2 WC στο υπόγειο
•2 μπάνια στο υπόγειο

Όλα τα σπίτια καθώς και ο ξενώνας διαθέτουν θέρμανση με καλοριφέρ και ζεστό νερό. Όλα τα σπίτια διαθέτουν τηλεόραση και τηλέφωνο με απευθείας εξωτερική κλήση. Όλοι οι καναπέδες γίνονται κρεβάτια ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν μεγαλύτερες παρέες.

* Οι τιμές των σπιτιών ξεκινούν από 85 ευρώ σε χαμηλή περίοδο, ενώ υπάρχουν και διάφορα πακέτα προσφορών ανάλογα την εποχή, τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, την ημιδιατροφή, αλλά και την συμμετοχή σε δραστηριότητες (βλ. παρακάτω)

Εστιατόριο «Αγριοφράουλες»

Στο εστιατόριο μπορείτε να γευθείτε ζυμωτό ψωμί, πίτες, γίδα βραστή, κατσικάκι φούρνου, αρνάκι σε κληματόβεργες, παϊδάκια και άλλες παραδοσιακές γεύσεις, ιδανικά ταιριασμένες με το περιβάλλον του χωριού. Την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργεί και υπαίθριος χώρος. Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει και κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμους έως 300 ατόμων.

Καφέ-μπαρ «Καταφύγι»
Λειτουργεί ως αναψυκτήριο – μπαρ από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Υπάρχει επίσης βεράντα με πανοραμική θέα στο βουνό και πλακόστρωτη πλατεία με πέργκολες για την καλοκαιρινή περίοδο.

Δραστηριότητες
Το Δασικό Χωριό «Κέδρος» σε συνεργασία με την εταιρεία εναλλακτικού τουρισμού TREKKING HELLAS ΗΠΕΙΡΟΥ σας προτείνει ποικίλες δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή.

  • Ράφτινγκ
    1. Φαράγγι Αράχθου (Πολιτσά – Πλάκα) (όλο το χρόνο) * 9 χλμ, 2ου (3ου) βαθμού
    2. Χαράδρα Αράχθου (Τσίμποβο – Πλάκα) (Δεκέμβριο – Μάιο) * 18 χλμ, 4ου βαθμού
    3. Κάτω Άραχθος (Πλάκα – Σκούπα) (Νοέμβριο – Μάιο) * 15 χλμ, 3ου βαθμού
    4. Καλαρρύτικος (Μιχαλίτσι – Πλάκα) (Μάρτιο – Απρίλιο) * 17 χλμ, 3ου (4ου) βαθμού
  • Πεζοπορία
    1. Δασικό Χωριό – Μικροσπηλιά (όλο το χρόνο) * 1 ώρα, εύκολο
    1. Συρράκο – Καλαρρύτες (όλο το χρόνο) * 3 ώρες, μέτριο
    2. Τζουμέρκα – Στρουγκούλα (Ιούνιο έως Οκτώβριο) * 5-6 ώρες, δύσκολο
    3. Τζουμέρκα – Καταφίδι (Ιούνιο έως Οκτώβριο) * 6-8 ώρες, δύσκολο
    1. Ιππασία
      Γίνεται στην Γέφυρα Τζαρή σε απόσταση 17 χιλιόμετρα απο το Δασικό Χωριό, στον δρόμο προς την Άρτα, ή στη φάρμα ΙΠΠΟΣΤΡΟΥΘ στα Κατσανοχώρια σε απόσταση 35 χιλ από το Δασικό Χωριό.
    • Ραπέλ
      Πραγματοποιείται στα βράχια της κορυφής της Αγίας Παρασκευής (1.400 μ.) με πανοραμική θέα προς τα Τζουμέρκα (όλο το χρόνο)
    • Τοξοβολία
      Πραγματοποιείται όλο το χρόνο, δίπλα από το Δασικό Χωριό. Ιδανική δραστηριότητα για παιδιά και μεγάλους

    * Στον «Κέδρο» προσφέρονται Πακέτα Δράσης όπως το Πακέτο Περιπέτειας και το Πακέτο Ράφτιγκ, που προσφέρουν συνδυασμό διαμονής και δραστηριότητας. Τα παραπάνω πακέτα περιλαμβάνουν 2 διανυκτερεύσεις, πρωινό και τις δραστηριότητες. Κοστίζουν περίπου 100 ευρώ το άτομο ή και λιγότερο αν υπάρχουν και παιδιά.

    Βόλτες στην περιοχή

    • Καταρράκτης Τζουμέρκων
      Λίγο ψηλότερα από το ομώνυμο χωριό, βρίσκεται δίδυμος καταρράκτης, με ύψος πτώσης 110 μέτρα. Έχει νερό κυρίως την άνοιξη και τις περιόδους βροχών (καλύτερη εποχή ο Απρίλιος και ο Μάιος). Δίπλα στον καταρράκτη λειτουργεί αναψυκτήριο όπου φτάνει άσφαλτος. Απόσταση από το Δασικό Χωριό: 7 χλμ.
    • Καταρράκτες Ματσουκίου
      Ο κύριος καταρράκτης με ύψος 50 μ., βρίσκεται λίγο πριν το χωριό, όμως υπάρχουν και άλλοι μικρότεροι καταρράκτες δίπλα από την κεντρική πλατεία. Έχουν νερό όλο το χρόνο.
    • Γεφύρι της Πλάκας
      Χτισμένο το 1866, είναι το μεγαλύτερο μονότοξο πέτρινο γεφύρι της Ελλάδας με άνοιγμα τόξου 40 και ύψος 20 μέτρα. Απόσταση από Δασικό Χωριό: 15 χλμ.

    Μονοήμερες Εκδρομές

    • Συρράκο – Καλαρρύτες
      Παραδοσιακά βλαχοχώρια των Τζουμέρκων με μεγάλη ιστορία και θαυμάσια αρχιτεκτονική. Απόσταση από Δασικό Χωριό: 42 και 39 χλμ. αντίστοιχα.
    • Μονή Τσούκας
      Χτίστηκε το 1190 και ανακαινίστηκε πρόσφατα. Βρίσκεται στο χείλος της Χαράδρας του Αράχθου, κοντά στο χωριό Ελληνικό. Απόσταση από Δασικό Χωριό: 46 χλμ.
    • Μουσείο Θ. Παπαγιάννη
      Στο χωριό Ελληνικό αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη που στεγάζεται στο σχολείο του χωριού. Απόσταση από Δασικό Χωριό: 45 χλμ.
    • Μονή Κηπίνας
      Κτίστηκε το 1212 στην είσοδο σπηλιάς, σκαρφαλωμένη στα κάθετα βράχια πάνω από τη χαράδρα του Καλαρρύτικου ποταμού, λίγο πριν το χωριό Καλαρρύτες. Πίσω απο το μοναστήρι συνεχίζει σπήλαιο με βάθος περίου 300 μέτρα. Απόσταση από Δασικό Χωριό: 33 χλμ.
    • Σπήλαιο Ανεμότρυπα Πραμάντων
      Έχει μήκος 270 μέτρων περίπου με πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο. Χαρτογραφήθηκε από την σπηλαιολόγο Άννα Πετροχείλου στις αρχές του ’60, και αξιοποιήθηκε πρόσφατα με καλή πρόσβαση και φωτισμό. (Τηλ. 2659062313). Απόσταση από Δασικό Χωριό: 19 χλμ.{{{ map }}}
    • Λαογραφικό Μουσείο Κυψέλης
      Πρόκειται για μία εξαιρετική ιδιωτική συλλογή, παρουσιασμένη με μεράκι από τον ιδιοκτήτη του μουσείου Παντελή Κάραλη (τηλ. 2685071390). Απόσταση από Δασικό Χωριό: 21 χλμ.
    • Κόκκινη Εκκλησία Βουργαρελίου
      Χτίστηκε το 1281 από κόκκινους πλίνθους εξ ου και το όνομά της . Οι τοιχογραφίες ανάγονται στην ίδια εποχή ενώ διαθέτει ακόμη ένα σπουδαίο κειμήλιο, το χειρόγραφο ευαγγέλιο του Ματθαίου. Στο σπίτι απέναντι απο την εκκλησία μπορείτε να πάρετε τα κλειδιά για να επισκεφθείτε το εσωτερικό της. Απόσταση από Δασικό Χωριό: 35 χλμ.

    Κατασκήνωση 2011
    Το Δασικό Χωριό οργανώνει παιδικό ορειβατικό κέντρο (κατασκήνωση) για παιδιά 5 έως 15 ετών, με διαμονή στα ξύλινα σπίτια του χωριού και ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων υπαίθριας αναψυχής.

    • ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
      1η περίοδος: 18 έως 27 Ιουνίου 2011
      2η περίοδος: 28 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2011
      3η περίοδος: 8 έως 17 Ιουλίου 2011
      * Το κόστος ανα παιδί είναι γύρω στα 500 ευρώ.
    • ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 5 ΕΩΣ 7 ΕΤΩΝ
      Η πρώτη κατασκήνωση είναι συχνά τραυματική εμπειρία για παιδιά και γονείς. Το Δασικό Χωριό Κέδρος προτείνει ένα πλήρες πρόγραμμα κατασκήνωσης, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να εντρυφήσουν στην ιδέα της κατασκήνωσης.
      Ημερομηνίες: 18 έως 24 Ιουλίου 2011

      * Το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια είναι γύρω στα 900 ευρώ.

    Δασικό Χωριό ΚΕΔΡΟΣ

    Sports in

    Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

    Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 26 Απριλίου 2024