Γιατρούς ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ θα μπορούν να επισκέπτονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των γιατρών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με τους πρώτους να συνεδριάζουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους και την πολιτική ηγεσία να αποφασίζει μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των γιατρών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.
Το μέτρο αυτό θα ισχύσει έως την εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ), αρχές Ιουνίου και θα θεσμοθετηθεί με προσθήκη στο Νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία.
Το ΙΚΑ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κατάλογο με τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών που θα δεχτούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του.
Όσο για την αμοιβή τους, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπε ότι θα εισηγηθεί να είναι 10 με 15 ευρώ η επίσκεψη και θα πληρώνεται από το Ταμείο.
Άκαρπη η συνάντηση
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς, που από χθες έχουν προβεί σε κατάληψη του υπουργείου, έληξε άδοξα.
Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου, κάτι που ο υπουργός αρνείται, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να ζητάς από την ελληνική κοινωνία να αυτοκαταργηθεί, αυτό σημαίνει έλλειψη μετριοπάθειας».
Εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων συνεδρίασαν στο ισόγειο του υπουργείου και αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη, ενώ απέρριψαν πρόσκληση του κ. Λοβέρδου για συνάντηση την Πέμπτη.
Το πρωί της Πέμπτης θα έχουν συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Υγείας.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιασθεί στην Ολομέλεια.
Οι κινητοποιήσεις
Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή, ενώ 24ωρη απεργία αποφάσισαν και οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά για την Πέμπτη.
Με 4ωρη στάση συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιφέρειας.
Ο ιατρικός σύλλογος Αθήνας καλεί τα μέλη του την Πέμπτη σε αποχή.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν όμως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου με 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων